Mit csináljunk, ha az egyszarvúnak még egy szarva nő?

Myreille

Mit kell tenni, ha leég egy sellő vagy tüsszög az oroszlán, de legfőképpen hogyan lesz egy hercegnőből doktor?
zog_es_a_repulo_doktorok_borito.indd
Kedvenc Sárkányunk, Zog kijárta a sárkányiskolát és beállt mentőhelikopternek, Julia Donaldson és Axel Scheffler pedig folytatta a történetet Zog és a repülő doktorok címmel.
A történet most is nagyon Julia Donaldsonos, viszont hiába ismerhető fel a kaptafa, a mese friss, szórakoztató, szellemes és meglepő. A lovagból és hercegnőből lett doktorok sárkányos mentőhelikopteren járják a mesebirodalmat és meggyógyítanak mindenkit. Meglátogatják a királyt is, akinek határozott elképzelései vannak arról, mivel tölti az idejét egy hercegnő – ennyit az emancipációról – és toronyszobát rendel neki. Zognak és a hercegnek nem marad más választása, mint kiszabadítani a hercegnőt (mindenféle) börtönéből és ehhez “eget-földet” megmozgatnak.
Julia Donaldson meséiben állandó szereplő a lelemény és a furfang, de ilyen határozott (határozottan jó) tabudöngetéssel és feminizmussal még nem találkoztam. Donaldson ebben a mesében egyszerre lázad a mesei és a társadalmi berögzülések ellen, okosan és nagy szívvel mutat követendő utat, közben pedig olyan könnyed és szerethető, mint a habos kakaó.

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra