term ID:
parent cat ID:32
parent cat ID 1:
post ID:34030
category_32 #d3e60c

Mondragó más, mint a többi repülő sárkány

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Mondragó más, mint a többi repülő sárkány

Myreille - Publikálva:

mondrago01

Kevés felvillanyozóbb dolog van annál, ha valaki a 11. születésnapjára egy sárkányt kap. Kivéve, ha a sárkánya igen furán viselkedik. Miró nagyon boldog, amikor megkapja élete első sárkányát, de Mondragó kicsit sem olyan, amilyennek elképzelte. Sőt! Teljesen más, mint a többi sárkány: nem tud repülni, figyelmetlen, szeleburdi, csetlik-botlik, folyton hatalmasakat tüsszent, miközben az orrából lángok csapnak elő és van valami a szájában. Ráadásul ott a próbatétel, amit Mirónak és Mondragónak teljesíteni kell: hajnalhasadatáig vissza kell érni a kastélyba… Mindkettőjüknek. Együtt. Nem egyszerű ügy! Ana Galán 7 kötetes Mondragó-sorozatának első könyve A nagy próbatétel sárkányos-kalandos esti felolvasáshoz és 7-10 éves gyerekek számára önálló olvasáshoz is remek. Olyan mese, amelybe könnyű belefeledkezni. Szerintem, de én már régen voltam gyerek, kicsit döcögősen indul a történet. Szerencsére pár oldal alatt a zötyögő mondatokat felváltja a lendület. A mese fordulatos és izgalmas.

mondrago02

A 7 kötetes Mondragó-sorozat első könyve

Miró számára a sárkány a sárkány nem csupán ajándék, hanem egy társ, amelyért felelősséggel tartozik, feladat, amely kulcs önmagához és a világhoz.

A sárkánymester ezekkel a szavakkal bízza a sárkányt Miróra:

“Etesd és vigyázz rá, hogy soha ne történjen baja! Óvd minden rossztól, betegségtől, és neveld, hogy a közösségünk tagja lehessen! Egy sárkány nagy felelősség, és ahogy te is tudod, hogy végleg a tied lehessen, be kell bizonyítanod, hogy megérdemled, hogy érett vagy erre a feladatra. A próbatétel a következő: pár perc múlva egyedül kell hazaindulnod. Egy felnőtt sem kísérhet el. Magaddal kell vinned Mondragót is, épségben kell megérkezned vele még hajnalhasadás előtt. Ilyen egyszerű. Ha addig nem érkezik tőled hír, Mondragónak vissza kell ide jönnie, és amíg újabb hat hónap le nem telik, nem kaphatsz másik sárkányt. Van kérdésed?”

A könyv részletgazdag, mesefilmszerű illusztrációit Pablo Piano készítette.

mondrago04

Illusztráció: Pablo Pino – Mondragó – A nagy próbatétel/Nagyító kiadó

mondrago05

Illusztráció: Pablo Pino – Mondragó – A nagy próbatétel/Nagyító kiadó

mondrago06

Illusztráció: Pablo Pino – Mondragó – A nagy próbatétel/Nagyító kiadó

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra