Söpörd ki elmédből a gondokat, színezz nyugalmat!

Myreille

A legújabb “őrület” a felnőtteknek készült színező. Régen nagymamáink kötöttek, horgoltak, hímeztek, mi stresszmentesre színezzük magunkat.
Ha jól emlékszem, a színezhető mandalákkal kezdődött és most “kreatív színező felnőtteknek” címke alatt vált a kikapcsolódás trendi formájává. Persze, kit érdekel, hogy éppen divatos vagy sem, amikor csak néhány színes ceruza kell hozzá és a gondolatok kisimulnak, a felszültség leomlik és az alkotás öröme feltölt.
Kipróbáltam, működik. Működik akkor is, ha a gyerekekkel ülök le az asztalhoz és együtt színezünk és működik akkor is, amikor este már nincs egy épkézláb gondolatom se.
Claire_Cater_Szep_almokat02i
Amikor ezt a cikket el kezdtem írni, akkor főleg az Amazon kínálatát nézegettem, ám pár napja jött a hír, hogy a Magnólia Szép álmokat! címmel jelentet meg kreatív színezőt felnőtteknek. A színezhető rajzok nem tematikusak, viszont részletgazdagok és a színezésre rákattant felnőttek számára ez nagy előny.


Nálam a felnőtt kori színezés Johanna Basford-dal kezdődött.  A Secret Garden és a Enchanted Forest világa órákra képes lekötni és az igazsághoz tartozik, hogy nem csak engem, hanem Zsombit is. 6,5 éves fiam ugyanolyan lelkesen színezi az apró részleteket, mint én.
A napi őrületből kiszakított, hogy hányféle zölddel tudom kiszínezni a leveleket és vajon a narancs-piros-lila kombináció lesz szebb vagy a rózsaszín-kék-lila.
johannabasford_enchantedforest
johannabasford_secretgarden
Jenn Ski sorozata nem ad akkor a szabadságot a képzeletnek, mint  a Titkos kert, de a modern minták és design klasszikusok megunhatatlanok és szórakoztatóak.
jennski_modernmania
jennski_modernpatterns
Az Outside The Lines a művészetet teszi színezhetővé. Nem tündibündi világok, hanem Keith Haring, AIKO, Shepard Fairey, Exene Cervenka, Keita Takahashi, Jen Corace, Ryan McGinness stb. jellegzetes formái és figurái köszönnek vissza a színezhető oldalakon.
sourishongporetta_outsidethelines
A felnőtteknek készült kreatív színezők jelentős része valamilyen tematikus mintagyűjtemény ismétlődő, tematikus mintával. Nagymamáink hasonló virág és levél motívumokat másoltak át indigóval fehér vászonra, majd hímezték a tradíciók és kedvük szerint. Valószínűleg az apró öltések ugyanazt a nyugalmat teremtették meg számukra, mint nekünk az apró színes vonalak.
detaileddesigns
jeneanmorrison_patterndesign
martynoble_paisleydesigns
valentinaharper_inspirations

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra