Zene a családnak…

Klara

szaloki2 Cipity Lőrinc után itt Szalóki Ági második gyermeklemeze, a Gingalló.
Szalóki Ágit nem kell bemutatni. A népszerű népdalénekes nem kisebb nevekkel dolgozott együtt, mint a Makám, Szakcsi Lakatos Béla, Balogh Kálmán, Balázs József vagy Balázs Elemér.
“Hallgató” c. első önálló lemeze 2006-ban az év jazz lemeze lett, ami hatalmas sikert hozott a fiatal énekesnőnek. Ezután következett a “Cipity Lőrinc”, ami 2007 legjobb gyermeklemeze lett. Tavaly más vizekre evezett, Karády Katalin dalait énekelte lemezre. Most újra gyermeklemezzel jelentkezik, vagy ahogy ő fogalmaz “családi lemezzel”. A Gingalló című korongon – ahogy azt Ágitól már megszokhatta a közönség – népdalfeldolgozások és énekelt versek kaptak helyet. Ezúttal József Attila, Tamkó Sirató Károly, Weöres Sándor és az erdélyi származású fiatal költőnő, Szabó T. Anna versei. A lemezen Cserhalmi György mesél.
Szerencsések a mai gyerekek, mert a mi időnkben nem volt ekkora választék… Halász Juditon és meselemezeken kívül nem igen lehetett mást hallgatni. Ági viszont igazi művészetet juttat el kicsikhez és nagyokhoz egyaránt.
Mivel a Gingallóról még nem sikerült felvételt találnom, hallgassunk most egy dalt a Cipity Lőrincről, hiszen hangzásában hasonló zenére számíthatunk.

Lemezbemutató koncertek:
2009. december 6. Szeged, Ifjúsági Ház
2009. december 12. Budapest, Millenáris
2009. december 13. Székesfehérvár, Öreghegyi Művelődési Ház
2009. december 17. Csepeli Munkásotthon
2009. december 19. Eger, Kulturális és Művészeti Központ
2009. december 19. Miskolc
Szalóki Ági web: www.szalokiagi.hu

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra