Mit csinál a drótostót? – Török Szilvi: Mesterfa

Myreille

Mit csinál a bodnár és mit készít a bognár? Hol dolgozik az ács és kinek kell a fakanál? Szórakoztató ismerkedés a mesterségekkel.
 
Nagy örömömet lelem azokban a gyerekkönyvekben, amelyek képi világa egyszerű, nélkülöz mindenféle giccset, kifejező és nem csak a felolvasásra ad lehetőséget, hanem beszélgetésre is. Ilyen az Állatfa, amely a családfa mintájára mutatja be az állatok családszerkezetét (értsd: anya juh, kos, bárány; tyúk, kakas, csirke, de előkerültek olyan szavak is, mint a kanász, a konda és a gulya). Az Állatfa egyszerre ismeretterjesztő és szórakoztató gyerekkönyv.
Török Szilvi legújabb könyve a Mesterfa 20 mesterség titkait tárja fel, sőt közben néhány elterjedt családnév eredetére is fény derül. A drótostót vagy a bognár már kihalóban lévő foglalkozás, azonban a kőműves, az asztalos, a szakács, a kovács igencsak élő szakma és a mesterek munkája nélkülözhetetlen a mindennapokhoz. A dupla oldalakon nem csak a mesterek és az általuk létrehozott tárgyak, hanem a munkaeszközeik is bemutatásra kerülnek, sőt olyan szavakban is boldogságot lehet lelni, mint a kaptafa, a teknő, a ráspoly és a kapocska.
A Mesterfa képi világát az egyszerű formák és erőteljes színek uralják, azonban nem kell nagy asszociáció egy-egy tárgy felismeréséhez, jellegzetességeik egyértelműek. A kicsik szórakozva, de rendszerezve tanulnak meg fontos dolgokat a világról, miközben boldogan tanulmányozzák a képek részleteit, és nem kell hozzá sok idő, hogy ők maguk meséljenek felnőtteket lepipáló magabiztossággal a mesterségekről.

Ajánlott korcsoport: 2-5 éves
Pagony>>

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra