Sting és string – pop szimfónikusokra

Klara

Sting slágerei megunhatatlanok és minden túlzás nélkül zseniálisak. Lehet ezt fokozni? Lehet!
Mindig örömmel tölt el, ha egy muzsikus próbál megújulni. Sting kétségkívül erre törekszik. 2006-ban kalandozott el először a klasszikus zene világába a “Songs From the Labirinth” című, lantzene alapú lemezével. Később felkérték a Chicago-i és a Philadelphia-i Szimfónikusok, ekkor kezdett érdeklődni a nagyzenekarral közös együttműködés iránt.
A Royal Philharmonic Concert Orchestra-val közös koncertsorozat 2010. június 2-án indult és a nagy érdeklődésre való tekintettel a Deutsche Grammophon megjelentette az anyagot stúdió albumon “Symphonicities” címmel, amely a program legsikeresebb dalait tartalmazza.
Az előadásokon Sting legnagyobb slágerei szólalnak meg az énekes-szerző saját tolmácsolásában, szimfonikus hangszereléssel és 45 tagú zenekari kísérettel. Steven Mercurio vezényletével. A zenekarhoz csatlakozik még Dominic Miller, hosszú ideje Sting állandó gitárosa, David Cossin ütőhangszer-virtuóz, Jo Lawry vokalista és Ira Coleman basszusgitáros.
Olyan művek csendülnek fel az előadásokon, mint a Roxanne, Every Little Thing She Does Is Magic, Every Breath You Take, Englishman In New York, Fragile, Fields Of Gold vagy a Desert Rose.
Személy szerint annyira várom már ezt a koncertet, mint a gyerekek a Mikulást… már csak 22 nap! 🙂
Íme egy kis ízelítő:

http://www.sting.com/
SYMPHONICITY
STING és legnagyobb slágerei, kíséri a Royal Philharmonic Concert Orchestra, vezényel Steven Mercurio
2010. november 6., szombat 20 óra
Papp László Budapest Sportaréna

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra