Hová bújt? Keresd meg! – Állatok a farmon

Myreille

Itthon őrült sikere volt a Hová bújt? Keresd meg! első kötetének, így nem lepett meg, hogy a gyerekeim a farmos újabb kötetre is lelkesen rávetették magukat.
 

A Hová bújt? Keresd meg! – Állatok a farmon ugyanazt a jól bevált struktúrát követi, mint az első könyv: a sűrűn telerajzolt oldalakon 3 “apróságot” kell megkeresni. (Például a két kalapos kecskét a szamarak között vagy a tehenek közt azt a madarat, ami nem tud repülni.) A feladványok zsenialitása – a cuki rajzokon túl – abban rejlik, hogy több korosztály együtt játszhat. A kisebb és a nagyobb fiam (4,5 éves és 9 éves) számára ugyanolyan kihívás megtalálni a megfejtést, mint nekem.
Tapasztalataim szerint a szórakoztató nyomozás “mellékhatásaként” a játékos feladatok fejlesztik a gyerekek koncentrációs képességét, figyelmét és memóriáját. Gyakorolják a számolást és bővülnek az ismeretei.
Utazáskor, nyaraláskor, várakozáskor igazi Jolly Joker  a Hová bújt? Keresd meg! sorozat, mert akkor is le lehet kötni vele az unatkozás tüneteit mutató gyereket, ha már ezerszer végigcsinálta a könyvet és pontosan tudja, hogy egy-egy kérdésnél mit kell megkeresni. (A rejtély megoldása mindig édes.) Minket az se zavar, hogy nagy könyv, szívesen cipeljük és szívesen dugjuk össze felette a fejünket.

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra