term ID:
parent cat ID:32
parent cat ID 1:
post ID:44014
category_32 #d3e60c

Társasjáték: Közlekedj okosan Budapesten!

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Társasjáték: Közlekedj okosan Budapesten!

Myreille - Publikálva:

Az Amíg utazunk című könyv alapján társasjáték született, amelyben főszerepet kapnak a budapesti nevezetességek és a kék buszok, a sárga villamosok és a piros trolik. Amig utazunk_box_top_with_die_line Gévai Csilla és Baranyai (b) András remek mesekönyve alapján azonos,  Amíg utazunk címmel szórakoztató és edukatív társasjáték született, amellyel a gyerekek felfedezhetik Budapest nevezetességeit illetve megismerhetik a város közlekedési rendszerét, megtanulhatnak tájékozódni és közlekedni. Különböző korú gyerekekkel ugyanazon a táblán különféle játékot lehet játszani. A legkisebbek a célkártyákon ábrázolt nevezetes célpontot kell megtalálni, és öt járműkártyát felhasználva eljutni oda. Cél, hogy közösen minél több helyre eljussunk a járműkártyáink segítségével. A 7-10 évesek egy versengő játékot is tudnak játszani: a cél, hogy minél több célkártyát szerezzenek meg annyi kör alatt, ameddig el nem fogynak a járműkártyák. Ahogy a játékosok egyre jobban kiismerik Budapest közlekedését, egyre rafináltabban kombinálnak útvonalakat és jutnak el egyre gyorsabban a célokhoz, gyűjtenek egyre több kártyát. A 10 éven felüliek pedig egy komplex játékot játszhatnak, amely bevezet a stratégiai játékok világába. Mind a célkártyák, mind a járműkártyák pontot érnek, és így a jól megtervezett útvonalakkal elért legmagasabb pontszámot megszerző játékos győzedelmeskedik.

A játéktábla 55x55 centi és Budapest egyszerűsített térképe.

A játéktábla 55×55 centi és Budapest egyszerűsített térképe, a gyerekek nem egy képzeletbeli városban, képzeletbeli útvonalakon haladnak, hanem a kis- és nagykörúton, megállnak a Ferenciek terén, a Széll Kálmán téren (ez a Moszkva térrel felnőtt szülőket némileg zavarba hozza) vagy a Corvin negyednél…

A játék tartalmaz: 1 csapatjelző talpas bábut, 2 céljelző korongot, 60 utazókártyát, 26 célkártyát, 1 játéktáblát, 1 időjelzőt és 1 magyar és angol nyelvű játékszabályt, valamint rövid ismertetőt a célokról. A játék képanyagát most is Baranyai (b) András “követte el”, a játékot pedig Aczél Zoltán és Tuska Miklós (Gémklub) fejlesztette.

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra