Transformers: Az utolsó lovag

Myreille

A Transformers pont az a film, ami mellett kényelmesen tudok horgolni, persze nem egy IMAX 3D vetítésen miközben azt találgatom, mennyire volt jó ötlet elhozni a fiamat.

Majdnem valóságos találkozás a legkedvencebb Transformers-szel/Fotó: Myreille

Majdnem valóságos találkozás a legkedvencebb Transformers-szel/Fotó: Myreille


Ha a szívem legmélyére pillantok, úgy érzem, megérdemeltem volna egy kislányt is, de amikor azt latolgatom, hogy a Transformersre vagy a Szépség és a szörnyetegre szánok szívesebben az életemből 2,5 órát, pontosan tudom a választ, hogy miért vannak fiaim és miért vagyok velük (ezért IS) végtelenül szerencsés.
Zsombi nagy Transformers rajongó és a korhatár miatti aggódásomat azzal zárta rövidre, hogy már látott 4 db Transformers filmet, nem az ötödiktől fog megijedni. Menjünk moziba, ő meg akarja nézni. Persze, ettől függetlenül a film első 15 percében belém állt a görcs: ha nem is annyira véresen kezdődik Az utolsó lovag, mint a Ryan közlegény megmentése, de majdnem. Óvatosan átnyúltam a karfán, hogy megfogjam a fiam kezét, hogy tudja vele vagyok, nem kell félnie, megvédem mindentől. Ő meg szép finoman arrébb húzta a kezét és így közölte, hogy  “nyugi anyu, nem félek”.

A Transformers: The Last Knight nagy vállalással indult: a tervek szerint AZ UTOLSÓ LOVAG szétzúzta volna a Transformers sorozat alapmítoszát, és átírta volna azt, hogy mit is jelent hősnek lenni. Az ötlet papíron jól nézett ki, akárcsak a “mi mindent másként csinálunk majd” házassági fogadalom, ami 8 év házasság és az igába hajtó hétköznapok után már inkább szelíd mosollyal nyugtázott próbálkozás, nem pedig forradalom.
Mark Wahlberg a legjobban kereső színész – a Forbes listája szerint – és ezt főleg annak köszönheti, hogy 68 millió dollárt (nagyjából 19 milliárd forintot) keresett a Transformers: Az utolsó lovaggal és a Megjött apuci 2-vel továbbá ő az AT&T telekomcég hivatalos arca.
Az utolsó lovag többször közel állt ahhoz, hogy unalomba fullad – könyörgöm, ebből a filmből nem fél órát, hanem egyet is lehetett volna húzni. Mert hiába próbálták agyonbonyolítani, a cselekmény olykor a mozdulatlanságig dermedt, és bármennyit is kavartak, nagyon hamar nyilvánvaló vált, hogy az egész filmet arra a “poénra” építették fel, hogy jön Optimus Fővezér és szétcsapja a gonoszokat.
Mi, persze, azért nézünk ilyen filmeket, hogy a jók legyőzzék a gonoszokat és nincs is azzal semmi baj, hogy Optimus megint megmenti a Földet. A baj az, hogy az ellenség és a konfliktus irtó béna volt.


A gyerekemnek az egész film tetszett, együtt élt a történettel, szereti és emlegeti a karaktereket, ezért cseppet se bántam meg, hogy megnéztük.

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra