term ID:
parent cat ID:32
parent cat ID 1:
post ID:48018
category_32 #d3e60c

Újabb két Dr. Seuss könyv jelent meg magyarul!

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Újabb két Dr. Seuss könyv jelent meg magyarul!

Myreille - Publikálva:

A Kalapos macska és a Ha lenne egy cirkuszom után itt a Kell egy kedvenc és a Zöld sonkás tojás, mi meg továbbra is rajongunk Dr. Seuss-ért. DrSeuss02_kellegykedvenc A gyerekeim olyan lelkesen vetették magukat a legújabb Dr. Seuss könyvekre, mint egyébként a csokichipses kekszre szokták. Legtökéletesebb gyerekmosolyukkal ültek a kanapén és “kunyerálták” a mesét, még vacsora előtt.

  • Dr. Seuss német származású amerikai író és karikaturista, a gyerekirodalom egyik legnépszerűbb alakja.
  • több mint 60 gyerekkönyv szerzője és rajzolója.
  • verses meséi egyediségét az adja, hogy azok olvasni tanuló gyerekeknek íródtak, így kis szókinccsel rendelkeznek, és könnyen érhetőek.
  • az USA-ban a pedagógusok a mai napig használják Dr. Seuss műveit a nehezen olvasó tanulók felzárkóztatására.
  • Dr. Seussnek olyan emblematikus figurákat köszönhetünk, mint a Kalapos macska, a Grincs vagy éppen Horton.
  • Dr. Seuss művei a Kolibri Kiadó Kolibri klasszikusok-sorozatában jelennek meg.
  • magyarra Szabó T. Anna fordította-verselte a szövegeket.

A Kell egy kedvenc szövegére közel 25 évvel Dr. Seuss halála után bukkantak és a Dr. Seuss rajongók azonnal a szívükbe zárták. A történet egy testvérpárról szól, akik vásárolni indulnak egy kisállat-kereskedésébe. A kínálat bőséges, a gyerekek pedig lelkesen tanakodnak, hogy kutyát, macskát, madarat, halat vigyenek haza. Nehéz dönteni: vinnék mindet, de apa csak egyre adott engedélyt. DrSeuss02_zoldtojas A Zöld sonkás tojás a világ egyik leghíresebb láncmeséje*, finnyás gyerekeknek a Sohadesoha nem eszem paradicsomot után vagy mellett kötelező olvasmány. Nevem-Sam nem eszik zöldeket, bárhol és bárhogyan is próbálják rátukmálni. Nevem-Sam amíg tud, fintorogva ellenáll, de végül győz az igazság: jobb mindent megkóstolni. Danira, aki óvatosan és bizalmatlanul szemlél elég sok ételt, főleg az újdonságokat, olyan nagy hatással volt a mese, hogy szívesen kóstol (és persze egyre többször jön rá, hogy amit kóstol, az finom), sőt megrendelte a Zöld sonkás tojást reggelire… *Ismert láncmese még A répa és a Kóró és a kismadár.

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra