Élhető, modern, de itt-ott érthetetlen

Myreille

Látszik, hogy a pénz nem jelentett akadályt, mégis akad öt olyan részlet, amire nincs józan magyarázat.
danhaz02
danhaz03
A dán Bolig olyan enteriőrt mutatott be, amely az erős kontrasztokra épít. Ennek megfelelően a fehér és a fekete a domináns, és csak itt-ott keveredik némi sötétkékkel, sárgával és natúr fával.
Az ötlet és a kivitelezés tulajdonképpen kellemes, a kandalló elképesztően dizájnos és szellemes a fatárolóval, a függöny elegáns, a fehérre festett vakolatlan téglafal otthonos és időtlen, a térrendezés jól élhető, átlátható, rendezett, de érthetetlen
– az étkezőasztal és munkapult fölött futó cső. Semmilyen funkcióval nem bírhat – nem valószínű, hogy gáz vagy víz menne benne – csupán megtartja a hatalmas lámpaburákat és ha már ott van serpenyőket is akasztottak rá.
– a plafonon futó vezeték, főleg úgy, hogy a beépített lámpákhoz használtak álmennyezetet és/vagy szétvésték födémet.
– a láncos tévétartó. Ki hintáztatja a tévét és miért jobb ha himbálózik, mintha a falra szerelnénk?
– az ágynál egy mérettel kisebb matrac, amire elég ránézi és máris fatomfájások alakulnak ki a dombomon, ahogy a fa vágja, karcolja, amikor ráülök – vagy öreg vagy és nem veszem észre, hogy ebbe az ágyba be kell vetődni?
– a hálószobába tuszkolt íróasztal és hozzá tartozó puff. Mennyivel jobb helye lett volna a nappalihoz közel a “ne legyen üres ez a fal, teszünk ide egy polcos valamit” helyén lazán, kényelmes székkel?
danhaz04
danhaz05
danhaz06
Amúgy a ház méretei igencsak kellemesek, a terek jól kapcsolódnak egymáshoz, illetve a szeparáció is megoldott. Szellemes megoldás, hogy a szokásokkal ellentétben, nem a fal, hanem a plafon lett színes és a fürdőszoba barlangszerű, a fekete-márvány-sárga kombinációt kapta.
danhaz07
fotók: boligmagasinet.dk

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra