Karmazsinvörös körték csendélete – Hello nyár!

Myreille

hellonyar01

A nyári körték legkülönlegesebbje a piros héjú Clapp, amely egészen “friss” nemesítés és Magyarországon is terem. Legyen körtés csendélet a háttérképed!
Apa kertjének egyik különlegessége a Piros Clapp (vagy Starkrimson, Star Crimson) körte a Clapp’s Favorite rügymutációja. Amerikában az 1950-es években fedezték fel és először a Star Bro’s kertészetben nevelték, innen a Star Crimson vagy Starkrimson elnevezése.
Magyarországon is jól érzi magát. Héja gyönyörű piros, a húsa viszont fehér. Augusztus közepén érik, de mi korábban szoktuk szedni, mert – mint a nyári körték általában – könnyen barnulnak, puhulnak a magháznál. Mi viszont ropogósan szeretjük. Íze nem emeli a körték királynőjévé, de színe igazán különlegessé teszi. A legszebb ehető asztaldísz nyár közepén.
A konyhaasztalon ezek a körték állnak és a háttérképem ez a fotó lett.

hellonyar04

Legyen ez a fotó a háttérképed: A fotón jobb egérgombbal kattints és a “Megnyitás új lapon” lehetőséget válaszd, majd az új ablakban a nagy képen ismét jobb gomb és ott a “Beállítás háttérképként…” menüpontot kell lekattintani. (Fotó: Myreille)

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra