Ötcsillagos lakberendezési tippek

Myreille

Neobarokk minták, trendi színek és mértéktelen luxus. Császárok és császárnők pár napos élete a Hofburg közelében.
A Steigenberger Hotel Herrenhof Bécs 1. kerületében pár lépésnyire a Hofburgtól található. Elegáns és lenyűgöző, megadja, ami a “császárnak jár”. Neobarokk és modern elemek keverednek a kötelező szállodai funkciókkal. A szálloda designjának meghatározó színe a lila, azonban a végeredmény nem egy lila budoár, csupán a különböző tereket és stílusokat köti egységbe. A lila megjelenik már a recepción, az előtte elhelyezett foteleken, a folyósokon és a szobákban is. A lila mellett állandó szín még az almazöld (a recepció pultján mindig áll egy tál zöld alma), a szürke, a fekete, olykor az arany és gyakran az ezüst.
A szobákban a buja, barokk mintás padlószőnyeg felfut a falra is, mellett jól megfér az almazöld, modern puff és a (lila-almazöld) csíkos szövetű fotel. A fürdőszoba méregdrága csempéjén is a padlószőnyeg mintája folytatódik, a mosdó egy rokokó asztalkán áll. Természetesen Villeroy & Boch, mély, ovális, pazar. Nem is a mosdóval van gond, hanem az asztalkával, amely túl apró és teljes egészében elfoglalja a mosdó. A szappannak és a fogkefének már nem jut hely. Viszont az asztalka mögött van a fűtőtest, az asztalka alsó polcain pedig a törölköző, így télen a meleg törölköző mindig adott.
A bár és az étterem ugyancsak halmozza a design elemeket. (A reggeli svédasztal pedig mámorítóan bőséges.) Itt is visszaköszön a szobából ismert minta, sárgásan világító üvegfal formájában. Az ebédlőben a lila mellett az ezüst uralkodik. Az ablakokon zsinórfüggöny, éppen olyan, mint amilyen a szobában a lámpaernyők. Megelevenedett lakberendezési magazin. Elegáns, mértéktelen és mégis stílusos. Számomra egy idő után túl sok volt, de kalandnak, kulisszának a bécsi adventezéshez tökéletes.
Steigenberger Hotel Herrenhof
Herrengasse 10
1010 Wien, Austria

no images were found

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra