term ID:
parent cat ID:6
parent cat ID 1:
post ID:46524
category_6 #0b5264

Végre itt az ősz, megint lehet rózsát szaporítani

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Végre itt az ősz, megint lehet rózsát szaporítani

Myreille - Publikálva:

A kerti munkák közül a rózsa szaporítása a kedvenc hobbim. Elméletileg elértem a művelt kert határait, de ettől függetlenül idén ősszel újabb rózsával fogok próbálkozni.

3 évvel ezelőtt kaptam egy ilyen gyönyörű rózsát és most a kertemben nyílik. (Fotó: Myreille)

Ez volt az első rózsa, amit szaporítottam! 3 évvel ezelőtt a születésnapomra kaptam egy ilyen gyönyörű rózsát és most a kertemben nyílik. (Fotó: Myreille)

Az egyik ismerősöm kertjében a halványlila szélű, fehér rózsákba szerettem bele és az ismerősöm azt ígérte, hogy bármikor mehetek, kapok vágott rózsát. Szaván fogom fogni… Rózsát szaporítani nagyon egyszerű. A siker esélye 50%, de ettől függetlenül érdemes a kertet telepakolni PET-palackokkal. Legjobb kora tavasszal és kora ősszel elásni a rózsaszálakat és PET-palackkal fedni, de az ősziekről a palackot csak május környékén szabad levenni.
Két évvel ezelőtt ilyen volt a kert... (Fotó: Myreille)

Két évvel ezelőtt ilyen volt a kert… (Fotó: Myreille)

A rózsa szaporításához nem szükséges a legszebb rózsa, sőt, az éppen elnyílott, amit már a komposztálóra dobnál, az ideális. A vázában elnyílott rózsák, ha nem száradt el a száruk, ugyanúgy alkalmasak szaporításra, mint a frissen vágottak, vagy az őszi metszésből leesett, elnyílott rózsaszárak. Ezzel a módszerrel futórózsát ugyanúgy sikerült már szaporítani, mint tearózsát, szobarózsát és talajtakaró rózsát. Rejtélyes módon a citrom illatú rózsa megint levelet bontott, pedig már kétszer hittem azt, hogy nem marad meg. Ha jövőre megkapom a másik kertemet is, akkor jönnek az angol rózsák is!

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra