Szürke falak és antik tükör a mosogató felett

Myreille

Különös – ám roppant vonzó – harmónia: svéd minimalizmus és bohém szertelenség egy unalmas bérház két emeletén.
bom-ulub-sverige001
Kívülről tipikus és meglehetősen unalmas sorház, belül lyuknál alig nagyobb terekkel. Többször átalakították, végül a garázsból alakították ki az ékezőt, ami a kert felé egy hatalmas, kazettás ablakot kapott.
bom-ulub-sverige003
bom-ulub-sverige005
bom-ulub-sverige007
A szürke különböző árnyalataira festett falak tökéletes kulisszái a régi tárgyaknak, kiegészítőknek. Az egység és az otthonosság tagadhatatlan, de muszáj megjegyezni, néhány megoldás – pl. a radiátor elhelyezését a nappaliban vagy a konyhai csillár áramellátását biztosító plafonra szerelt konnektor – igen távol áll az elegáns műszaki megoldásoktól. Akárcsak a fürdőszoba “vad” romantikája.
bom-ulub-sverige008
bom-ulub-sverige009
bom-ulub-sverige010
bom-ulub-sverige011
A ház alsó szintéjét a konyha-étkező valamint a nappali uralja, a felső szinten két szoba, fürdőszoba és az átjáróban kialakított dolgozószoba kapott helyett.
A gyönyörű William Morris tapéták a ház különböző helyiségeiben feltűnnek. A nappaliban bohém ellenpontjai a minimalizmusnak, a hálószobában pedig nőiesen bájos.
bom-ulub-sverige012
A 75 nm-es, kétszintes házat nem olyan régen kínálták eladásra és már el is kelt, de adatlapja itt található, a képek is innen származnak.

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra