term ID:
parent cat ID:75
parent cat ID 1:
post ID:56715
category_75 #000000

Szétosztja monumentális alkotását egy művész Budapesten

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Szétosztja monumentális alkotását egy művész Budapesten

Myreille - Publikálva:

Egy 10 ezer darabból álló, összességében 10×10 méteres festményt osztogat szét Maksym Ostrowski, képzőművész Budapesten.

Egy képet – egy szóért!

Maksym Ostrowski lassan már egy hónapja alkot a Budapesti Művelődési Központban. A hosszú idő nem véletlen: egy 10 ezer darabból álló, 10×10 méteres festményt készít, illetve készített. Az Egy képet – egy szóért! (Take a Picture, Leave a Word) projekt lényege, hogy az az absztrakt emberalakokat ábrázoló alkotás darabjait – melyeken a kitartás, a vonzalom, a spiritualitás, a feltétel nélküli szeretet, a hagyomány és a kizárólagosság kifejezés valamelyike szerepel – augusztus 28-ig a látogatók egy szóért vagy gondolatért cserébe magukkal vihetik és akár nyakláncként viselhetik.

Amikor a látogatók megkapnak egy-egy elemet a festményből, a művész által kihelyezett kartonra egy vagy több pozitív tartalmú szót kell írniuk.

Ostrowski 2019. augusztus 30-án 10 és 11 óra, illetve 16 és 17 óra között visszavárja a Budapesti Művelődési Központba azokat az embereket, akikkel szavakat cserélt, hogy a kifejezésekről beszélgessen velük. A művész ezzel az akcióval kívánja felhívni a figyelmet az egyén és a közösség viszonyára.

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra