Aludnál könyvesboltban? Nem lehetetlen!

Myreille

Tokióban és Kiotóban is működik egy Book & Bed, amely teljesen olyan, mint bármelyik könyvesbolt, csak a könyvespolcokba ágyakat is építettek.

Fotók forrása: bookandbedtokyo.com

Fotók forrása: bookandbedtokyo.com


Az ötlet első pillanatban közelít az őrültséghez, némi ízlelgetés után viszont megmutatja zsenialitását. Ugyanis az emberek elég nagy csoportja – közéjük tartozom én is – nem tud úgy elaludni, hogy előtte ne olvasson legalább pár oldalt. Illetve elég sokat elmond egy könyvről, ha gyorsan bealszom rajta. Tehát, akárhogy forgatom vagy szépítem, a könyvhöz igenis hozzátartozik az ágy és az alvás.
A Book and Bed tehát egy meglévő szokást visz közösségi térbe, és az egymásra pakolt ágyak helyett könyvesbolt feeling mellet kínál szálláshelyet.
bookandbed02
bookandbed03
Mindezt akkor teszi, amikor egyre nagyobb teret nyer az ebook, a könyveinket (mint minden mást) szívesen vásároljuk webshopban és a hagyományos könyvek egyre inkább tárgyiasultságuk miatt érdekesek, mert tartalmuk elektronikusan is elérhető. Nincs már messze az az idő, amikor a könyvtárak könyvmúzeummá válnak.
Apró érdekesség – nem tudom, hogy itthon is működik-e -, de Németországban elektronikusan is lehet könyvet könyvet kölcsönözni.
bookandbed04
bookandbed05
bookandbed06
A Book and Bed varázslatos helynek tűnik a könyvek szerelmeseinek, én szívesen kipróbálnám! És te?

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra