term ID:
parent cat ID:44
parent cat ID 1:
post ID:30584
category_44 #ff9500

Három nap, három város: Mórahalom

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Három nap, három város: Mórahalom

Myreille - Publikálva:

morahalom04

Mórahalom, a teljes kikapcsolódás: fürdés, szauna, masszázs, finom vacsorák, és egy olyan kaland, amitől ismét kislánynak éreztem magam. Kecskemétről Mórahalomra utaztam tovább és az éjszaka már a négycsillagos Colosseum hotelben talált. Pontosabban annak is az egyik medencéjében, nyakig vízben. Leolvadt rólam minden fáradtság és feszültség. Vacsoránál mindenből csipegettem egy kicsit és kellemesen elteltem a finom ízekkel. Isteni, a szálloda konyhája. Hasonló hedonista módon folytatódott a másnap is. Élveztem a wellness szálloda és élményfürdő minden előnyét. Boldogan dőzsöltem és csak annyi időre hagytam el a szállodát, hogy a gyógymasszázs után átmentem a szomszédos Erzsébet gyógyfürdőbe. Először viccesnek tűnt, hogy térképet kaptam a termálfürdőhöz, de végül jól jött.

morahalom01

Colosseum Hotel

morahalom02

Colosseum Hotel

morahalom05

Colosseum Hotel

Az 1960-as években fedezték fel Mórahalmon a termálvizet. Jelenleg is üzemel az akkori 660 m mély kút, amely a Pannon őstenger üledékrétegeiből nyeri alkáli-hidrogénkarbonátos vizét. Négy (35-39 °C) minősített gyógyvize van a fürdőnek: az Erzsébet gyógyvíz és az Árpád gyógyvíz kopásos és gyulladásos izületi, illetve gerincbetegségek, izomreuma, valamint nőgyógyászati megbetegedések kezelésére alkalmas, a Szent László gyógyvíz és a Hunyadi Mátyás gyógyvíz pedig jelentős ásványi anyag tartalommal rendelkeznek. 17 medence található a fürdő területén – vannak köztük gyógy- és wellness medencék, de gyermekpancsoló és kültéri úszómedence is -, és remek a szaunavilág – finn szauna, infra szauna, bio szauna, gőzkabin, fényterápiás finn szauna, aromaterápiás szauna.
morahalom06

Erzsébet Gyógyfürdő, Mórahalom

morahalom07

Erzsébet Gyógyfürdő, Mórahalom

morahalom14

Erzsébet Gyógyfürdő, Mórahalom (Fotó: Myreille)

Amikor már minden sejtem boldogan rezgett, jött az igazi kaland. Biteszék, Nagyszéksós-tó, bivalygulya és segway. Óriási paragép vagyok, ha nem érzem két lábbal a talajt, de azt állították, hogy 10 perc alatt megtanulom használni a segway-t és utána le se akarok róla szállni. (Mert nem tudok, gondoltam.) Az első remegésen hamar túlestem és 10 perc múlva valóban ki tudtam gördülni a segway-jel és ráadásul, még élveztem is. A tájra nem is tudtam figyelni – sík volt, az biztos és az Alföldön ez nem meglepő -, annyira lekötött a közlekedés új formája, sőt kicsit még sci-fi is volt, hogy a gép és a testem milyen tökéletes harmóniában működik együtt.

morahalom16

Nagyszéksós-tó, (Fotó: Myreille)

morahalom15

Nagyszéksós-tó, (Fotó: Myreille)

A házibivaly őshonos állat a Kárpát-medencében, a nagyszéksós-tói bivalygulya elsődleges feladata a tó rendbetétele, értékes ökológiai egyensúly visszaállítása és fenntartása.
morahalom20

Bivalygulya, Nagyszéksós-tó, (Fotó: Myreille)

morahalom19

Bivalygulya, Nagyszéksós-tó, (Fotó: Myreille)

morahalom18

Bivalygulya, Nagyszéksós-tó, (Fotó: Myreille)

morahalom17

Bivalygulya, Nagyszéksós-tó, (Fotó: Myreille)

morahalom22

Világjáró moksha-táska a Nagyszéksós-tónál (Fotó: Myreille)

morahalom21

Myreille segwayen háttérben a Nagyszéksós-tó (A sisak kötelező, a térd- és könyökvédő pedig javasolt.) Régen éreztem magam ennyire kislánynak, mint abban a pillanatban, amikor a kép készült.

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra