Izgalmas biológia óra a Tisza-tavi Ökocentrumban

Myreille

ttoc

A Tisza-tó mindig gyönyörű, a Tisza-tavi Ökocentrum gyerekkel és gyerek nélkül is remek szombati program. Fedezd fel a természetet!
Egy éve működik a Tisza-tavi Ökocentrum, máris az egyik anekdotája, hogy egy idős házaspár szeretett volna bemenni, de a pénztárnál elakadtak és a teljes értetlenséggel állapították meg: Templomba belépőjegy, roppant furcsa… De nem voltak egyedül, a fiam is meglepődött: “Templomba megyünk vidrát nézni?”
Az épület esztétikája kényes kérdés – nekem nem tetszik – és bármennyire is makoveces, Kertai László tervezte. Ugyanakkor a torony, amely tényleg templomtornyokat megszégyenítő magasságba tör, a legnagyobb jóság: tetején remek kilátó működik, ahova nem csak lépcsőn, de lifttel (babakocsival) is fel lehet jutni, és ahonnan belátni az egész Tisza-tavat, sőt, szép időben ellátni a Mátráig is. (Dunántúli lányként mindig felkavar az Alföld, ahogy a szemem kinyújtózik a síkságon és az érzés a végtelennel határos.)
Az ökocentrum legnagyobb látványossága az édesvízi akvárium, amelyben 70 féle hazai hal úszkál, többek között a 1,5-2 m hosszú vizák. Mintha a tóban járkálnánk. A felszínen – azaz a külső medencéknél – vidrák, teknősök, kormoránok, gödények és vadkacsák élnek. De a séták során találkozni lehet különféle baromfiudvarral, racka juhokkal és dámvadakkal is. Felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt izgalmas biológia óra.
Az ökocentrum jól használja a modern technikát is: a 10 hektáros parkban a műholdas kincskeresés mellett az okostelefonnal érkezőknek QR kódos játék részesei is lehetnek. A Vízi sétány 1,5 kilométere pedig szó szerint séta a tavon. A nagy játszótér és az ügyességi pálya remek alkalom, hogy amíg a gyerek végtelen energiáival határait feszegeti, lehet üldögélni, nézni, ahogyan nő a fű, de ha rosszra fordulna az idő, ott az elvarázsolt tó rengeteg kék labdával…

ttoc07

Tisza-tavi Ökocentrum/Poroszló


ttoc09

Édesvízi akvárium – Tisza-tavi Ökocentrum/Poroszló (Fotó: Myreille)


ttoc11

Viza – Tisza-tavi Ökocentrum/Poroszló (Fotó: Myreille)


ttoc12

Tisza-tavi Ökocentrum/Poroszló (Fotó: Myreille)


ttoc13

Tisza-tavi Ökocentrum/Poroszló (Fotó: Myreille)


ttoc31

Tisza-tavi Ökocentrum/Poroszló (Fotó: Myreille)


ttoc19

Rózsás gödény – Tisza-tavi Ökocentrum/Poroszló (Fotó: Myreille)


ttoc20

Tisza-tavi Ökocentrum/Poroszló (Fotó: Myreille)


ttoc23

Zöld gyík a terráriumban – Tisza-tavi Ökocentrum/Poroszló (Fotó: Myreille)


ttoc26

Távolban a Mátra – Tisza-tavi Ökocentrum/Poroszló (Fotó: Myreille)


ttoc27

A torony tetején – Tisza-tavi Ökocentrum/Poroszló (Fotó: Myreille)


ttoc28

Áradás a Tisza-tavon – Tisza-tavi Ökocentrum/Poroszló (Fotó: Myreille)


ttoc29

Nem templom – Tisza-tavi Ökocehttps://www.moksha.hu/wp-admin/post.php?post=26357&action=edit&message=10#ntrum/Poroszló (Fotó: Myreille)


ttoc30

Elvarázsolt tavi világ – Tisza-tavi Ökocentrum/Poroszló (Fotó: Myreille)


Nyitva a hét minden napján.
3388 Poroszló, Kossuth Lajos u. 41.
Telefon: +36 36 553-033
E-mail: info@ttoc.hu
www.tiszataviokocentrum.hu

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra