term ID:
parent cat ID:44
parent cat ID 1:
post ID:38627
category_44 #ff9500

Londoni városnézés Paddingtonnal

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Londoni városnézés Paddingtonnal

Myreille - Publikálva:

Elkészült a mozifilm a medvéről, akit Paddingtonnak hívtak. A filmbemutató apropóján 50 különleges Paddington álldogál London különböző pontjain.

A medve, akit Paddingtonnak hívtak és a moksha-táska a londoni Paddington pályaudvaron

A medve, akit Paddingtonnak hívtak és a moksha-táska a londoni Paddington pályaudvaron

Nagy-Britanniában az egyik legnépszerűbb gyerekkönyv és mesefigura A medve, akit Paddingtonnak hívtak. A történet Michael Bond tollából született és Londonban, a Paddington pályaudvaron kezdődik, ahol a Brown házaspár egy kuka mellett hatalmas karimájú, fura kalapot pillant meg és alatta egy barna, bozontos, nagyon kicsike medvét, nyakában egy táblával: “Kérem, törődjenek ezzel a medvével! Köszönöm.” A kedves, jóhiszemű Brownék megszólítják a különös mackót, és illedelmes válaszaiból rövidesen megtudják, hogy kalandos utazása során a Legsötétebb Peruból érkezett, mint illegális bevándorló. Brownék azonnal megszeretik a kicsi medvét, családjukba fogadják és roppant frappánsan elnevezik Paddingtonnak, ha már az állomáson találták. Paddington beilleszkedése nem megy zökkenőmentesen, mindenféle kalamajkába keveredik, elég sokat ügyetlenkedik, de legalább a marmalade, azaz a narancslekvár a kedvence lesz.
Michael Bond és Paddington a Paddington állomáson. Fotó: visitlondon.com - Jon Furniss

Michael Bond és Paddington a Paddington állomáson. Fotó: visitlondon.com – Jon Furniss

„Paddington nekem mindig teljesen valóságos létező volt, élőlény – és máig az is maradt. – nyilatkozta Michael Bond  – Két lábon áll mindig a tények talaján, ráadásul erős érzéke van jóhoz és rosszhoz. Olyannyira, hogy mikor kétségeim vannak, valami igazi gyakorlati kérdésben mi lenne helyes, mi helytelen, hozzá fordulok, megkérdezem. Az pedig, hogy igen sokan ugyanígy vannak vele – legfőbb, legszebb jutalmam.” Michael Bond híres meséjéből mozifilm készült és a filmbemutatóra színes-tarka-különleges Paddington mackók lepték el Londont. A klasszikus kék kabátos, piros kalapos medve a Paddington állomáson áll – ott, ahol a mesében is rátalálnak és éppen a pályaudvarról nevezik el -, a többi – amelyet hírességek tervei alapján színeztek ki – a város különböző pontjain állították fel. Az 50 Paddington nem csupán a film promója, hanem adománygyűjtés is, amely során a medvéket örökbe lehet fogadni.

London mindig különleges, de a Paddingtonokkal igazán remek kalandokra csábít, néha olyan helyekre is, ahol turista ritkán jár. Shakesbear no37/ Bankside Pier (Michael Sheen) Fragile no36 / Near Tate Modern, Riverside (Ryan McElhinney) Taste of Peru No40 / Borough Market (Peru) Wonders of The World No41 / London Bridge Station entrance (Peru) R;G;B NO39 / Royal Exchange (Zaha Hadid) R;G;B NO39 / Royal Exchange (Zaha Hadid) Bear in The Wood No35 / Peter`s Hill, St. Paul`s Cathedral (Rankin) Good Morning, London No38 / Guildhall Square (Michael Howells) Sherlock Bear No34 / Museum of London (Benedict Cumberbatch) Futuristic Robot Bear No6 / Merchant Sq, North Wharf Rd. (Jonathan Ross) Bearing Up No4 / St Mary`s Footbridge (Taylor Wimpey) Brick Bear No5 / Canal Towpath (Robin Partington & Partners) Brick Bear No5 / Canal Towpath (Robin Partington & Partners) paddington27 Texting Paddington no2 / Sheldon Square (Westminster Academy) Bear Hamburg no16 / Outside John Lewis, Oxford Street (Ant & Dec) The Selfridge` Collection No14  / Goldiebear / Selfridges (Kate Moss) Ha éppen nem lepik el színes Paddingtonok Londont, akkor is lehet egyet találni egyet a Paddington állomáson a mozgólépcső mellett. A bronz szobrot Marcus Cornish készítette.

paddington31

Hamarosan a moizikban!

paddington03

Letölthető térkép és minden a Paddington-akcióról a visitlondon.com/paddington oldalon.

Különleges köszönet Tibinek és Timinek a témáért, a fotókért és a barátságért!

Különleges köszönet Tibinek és Timinek a témáért, a felkutatott Paddingtonokért, a fotókért és a barátságért!

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra