Verona: a barna tetős város az erkélyen túl

Myreille

Veronában minden sokkal izgalmasabb, mint Júlia erkélye. A tetők barnák és nem csak a lemenő nap fényében, az Adigeben pedig horgásznak.
Verona a legrégebbi városok közé tartozik. Számos kereskedelmi útvonal haladt erre és már a rómaiak is lakták, sőt a Ponte Pietra, a római híd mind a mai napig használható, azonban legnagyobb látványossága egy erkély. Shakespeare Rómeó és Júliája alapozta meg ennek az erkélynek a hírnevét, amelyet térkép nélkül is könnyű megtalálni, csak a turistaáradatot kell követni. A kapubejáró egyszerű és bánatosan elkopott, a legtöbb szerelmes otthagyta kézjegyét, üzenetét. Az erkély alatt áll Júlia bronzszobra, mellét már fényesre simogatták a mohó férfikezek.
Júlia sírja is Veronában található, viszont ha már sírokról van szó, sokkal érdekesebbek a Scaligeri-sírok. A veronai Scaligeri család történetét bemocskolta a testvérharcokban ontott vér és most „kővé dermedten” fekszenek a S. Maria Antica templomának tenyérnyi udvarán.
Már az Aréna tetejéről is láthatóak város barna háztetői, viszont a Castel San Pietrotól madártávlatból térképezhető fel igazán a város, ahol jó kóborolni.

no images were found

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra