term ID:
parent cat ID:44
parent cat ID 1:
post ID:17635
category_44 #ff9500

Bagatellini – Ha kedved van végigenni az étlapot

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Bagatellini – Ha kedved van végigenni az étlapot

Myreille - Publikálva:

Segal Viktor alakította át a Villa Bagatelle étlapját és ezzel együtt vadonatúj gasztronómiai koncepciót is teremtett. Egy ebédre több főfogást!   A Villa Bagatelle Budapest egyik kedvelt reggelizőhelye most ebédben is különlegeset mutat. A pezsgős reggelik után itt vannak a Bagatellinik.Bagatellini – delicious & light by Segal Viktor olyan új kategória a gasztronómiában, mely jóval több, mint egy előétel, de kevesebb, mint egy főfogás. Egy hagyományos, azaz nagy adag főétel helyett szégyenkezés nélkül el lehet fogyasztani két Bagatellini főfogást, és így nem csak a jóllakottság garantált, de két különleges ételt is ki lehet próbálni. A háromfogásos menüben pedig akár hatféle finomságot is meg lehet kóstolni, azaz nem lehetetlen küldetés végigenni az étlapot. Tipikusan “legalább egyszer az életben ki kell próbálni” élmény, amely csak azért veszélyes, mert könnyen rákapni. A Bagatellini-koncepciókat Segal Viktor,  magyar csúcsgasztronómia egyik legismertebb alakja, dolgozta ki. Budapesten tanult, majd tudását Michelin-csillagos éttermekben és szállodákban tökéletesítette világszerte. Elsősorban a fúziós konyha iránti elköteleződéséről ismert: előszeretettel kombinálja különböző népek ételeit, fűszereit és elkészítési módjait egymással – így nem ritka nála egy ízig-vérig magyar alapanyag távol-keleti fűszerezéssel, az édes vegyítése a sóssal, vagy éppen a különböző állagú, halmazállapotú összetevők társítása. Tavaly megjelent könyve a Színek és ízek után idén a Ízek és formákkal rukkolt elő. Természetesen, nem csak a Bagatellinik elragadóak, de a szervírozásuk is.

Bagatellini business menü előétel: Sárgarépakrémleves parajjal és indiai fűszeres morzsával, illetve bouquet saláta vinaigrette-tel, házi pestóval megkent, sajtos zsemleszeletekkel (Fotó: Villa Bagatelle)

Bagatellini quick menü: Sárgarépakrémleves parajjal és indiai fűszeres morzsával, bouquet saláta vinaigrette-tel, házi pestóval megkent, sajtos zsemleszeletekkel, valamint petit-fours trió (Fotó: Villa Bagatelle)

Bagatellini szendvicsek: Holsteiner kenyér pohárban, sajtkrémmel és fűszeres paradicsommártással, valamint kifli pohárban, körözöttel, tejföllel és mangalicakolbásszal (Fotó: Villa Bagatelle)

Bagatellini főételek: Konfitált libacomb cannellini babbal és fűszeres morzsával, valamint joghurtos parajsaláta királyrákkal (Fotó: Villa Bagatelle)

Bagatellini főételek: Lazacfilé sült paprikával és vörös lencsével, valamint ropogós csirkeszárnyak házi barbecue-mártással (Fotó: Villa Bagatelle)

Bagatellini desszertek: Macaron- és petit fours-trió (Fotó: Villa Bagatelle)

Villa Bagatelle>> Tarts a moksha.hu-val a Facebookon is! Várunk!

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra