Molitor: az újraéledő párizsi legenda

Myreille

A világon elsőként a Molitorban mutatták be a bikinit,  Yann Martel az uszoda után nevezte el főhősét Pi-nek, és napjainkban ismét régi-új fényében ragyog.
molitor05b
Párizsban a két világháború között épült a Piscine Molitor, a Molitor uszoda. A Bois de Boulogne szélén álló art deco épület 1929-ben nyitotta meg kapuit a vendégek előtt és azonnal a legnépszerűbb uszodává vált két medencéjével, a sétányaival és avant-garde hangulatával. Az 1970-es évekig a külső medencék télen korcsolyapályaként is üzemeltek.
Az épület egy hatalmas hajóra emlékeztet, ólomüveg ablakai pedig megunhatatlanul gyönyörűek.  1946. július 5-én Louis Réard itt mutatta be a bikinit és Yann Martel híres regényének, a Pi életének a főszereplője, Pi Patel a keresztnevét a Piscine Molitor után kapta.
Az uszodát 1989-ben zárták be, azonban az épületet a művészek élénk központtá, a párizsi underground templomává alakították, azonban a régi uszoda sorsa sokáig kérdéses volt.
molitor01
2014-ben újra megnyitotta a kapuit a teljeskörően felújított Molitor (immáron az MGallery legújabb tagjaként), ötvözve a fürdőzés, a művészet és a közösségi központ történelmi hagyományait. A luxuskategóriás hotel koncepcióját Yannick Alleno alakította ki és három szóban írható le: medence, művészet, élet. A szobáktól az étteremig mindent az életerő, a dinamizmus és a kreativitás jár át. A belső terek egyszerre ragadják meg az art deco luxusát és az underground szertelenségét, ám kapcsolatban van a kortárs művészettel is, a falakon mai művek lógnak.
molitor02
molitor03
molitor04
molitor05
molitor06
molitor07
molitor08
molitor10

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra