term ID:
parent cat ID:44
parent cat ID 1:
post ID:45803
category_44 #ff9500

Észak-Olaszország szépsége Toszkánával vetekszik

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Észak-Olaszország szépsége Toszkánával vetekszik

Myreille - Publikálva:

Budapesttől 6 órányira, ahol a vizek és a hegyek találkoznak és ahol éppen olyan Olaszország, mint az álmainkban. A legtöbbünk bakancslistáján szerepel Toszkána, Róma, Verona, a velencei karnevál, a nápolyi pizza, Szicília, a Cinque Terre, és ezekkel együtt a kudarc egy része is borítékolható, mert Firenze gyönyörű, de akkor kellene menni, amikor alig van turista; és Toszkánából egyetlen város marad meg egy évtizeden át, mégpedig Lucca, ami a legtöbb útikönyvben csak pár sort kap. Miközben ott van Bassano del Grappa ahova csak azért jutottam el, mert egy barátom elég hosszú ideig élt a környéken és felfedezte, most pedig Észak-Olaszország csábítgat.

Friuli Venezia Giulia

Friuli Venezia Giulia

Friuli Venezia Giulia

Friuli Venezia Giulia

Szeretem Olaszországot és bevallom, Udine-t akár vaktérképen is megtalálnám, de sohase gondoltam rá, mint lehetséges úti cél. Pedig a város és a Friuli Venezia Giulia régió Budapestről végig autópályán megközelíthető, ráadásul gyorsan, és a környéken megtalálható minden, ami egy utazót elvarázsol – égig érő, fehér sipkás hegyek – fantasztikus teraszos dombok – gyorsfolyású hegyi patakok, amelyek a tengerig futnak – minden természeti szépség könnyen és gyorsan elérhető: 30 perc alatt lehetünk a hegyekben, de ugyanennyi idő alatt a tenger is elérhető – itt van a prosciutto hazája és a kézművesség még nem nagyüzem – fantasztikus gasztronómiai élményeket kínál. – családias a vendéglátás, apró, ízig-vérig olaszosak a közösségek – nincsenek 5 csillagos szállodaláncok, de meseszép történelmi épületekben találhatunk a térség hangulatát idéző családi szállodákat, farmházakat, villákat – nincsenek lépten-nyomon turisták, a helyiek gyorsan maguk közé fogadják az utazót – telis tele van történelmi emlékekkel, 14. századi kastélyokkal, és palotákkal, templomokkal – a táj és a régió a többi olasz régióhoz képest vadabb, érintetlenebb, termeszetesebb – és turistákkal nem telezsúfolt – itt él a legöregebb olaszországi ciprus
Friuli Venezia Giulia

Friuli Venezia Giulia

Friuli Venezia Giulia

Friuli Venezia Giulia

A Friuli Venezia Giulia régió Olaszország húsz régiójából csupán a 17. az összesített látogatottsági statisztikák alapján, olyan kincs, amelyet most érdemes felfedezni.
Friuli Venezia Giulia

Friuli Venezia Giulia

Photofriuli® projek  Észak-Olaszország meseszép, ugyanakkor rejtett régióját Friuli Venezia Giulia mesés tájait mutatja be és egyben kreatív utazási lehetőség. Célja az, hogy Magyarországról a turisták és látogatók nem csak egy desztinációs lehetőséget kapjanak, de bennfentessé válhassanak, olyan élmények keretei között utazhassanak, melyet a hagyományos turizmus keretein belül nem tudnának megvalósítani. Udine-ig az utazás egyéni, utána viszont szervezett és ráadásul profi fotós segíti 12 fős csoportokat, fotózási tippekkel és trükkökkel fogja segíti, hogy minél fantasztikusabb fotóélmények szülessenek. A 3 napos program keretében gasztronómiai helyszínek – sajtmanufaktúra Fagagna és a hegyvidéki területekről, prosciutto gyártó San Danieliből -, történelmi helyek, kastélyok, szépséges természet, San Danieli dombos és lankás vidéke és a Tagliamento folyó meseszép környéke is bemutatásra kerül, és ugyancsak a program része egy 14. századi kastély-étterem bemutatkozása Spilimbergo-ban.
Friuli Venezia Giulia

Friuli Venezia Giulia

Friuli Venezia Giulia

Friuli Venezia Giulia

Az Udinében található családi szálloda, a Hotel Suite Inn fogja biztosítani a szálláshelyeket. Giuliana Ganzini családja többi nőtagjával együtt vezeti az apró szállodát, ahol minden reggel friss reggeli kínálattal, mely a régió kis beszállítóitól érkezik. A program résztvevői nem csak az Aquila Nera étterem szezonálisan megújuló étlapjával ismerkedhetnek, hanem Luca Massarotti tulajdonos lehetővé teszi, hogy zárás után a családi étterem “színfalak mögötti életébe” is bepillantást nyerjenek, fotózzanak. Luca arról híres a környéken, hogy Vespa motorján folyamatosan járja a régiót, megismerve és felkutatva azokat a kis eldugott kézműves termelőket, akik a térség és a régió kimagasló minőségű élelmiszereit, borait, sajtjait, sonkáit gyártják. A tervek szerint a hangulat végig családias, jókedvű és laza lesz, rengeteg felejthetetlen élménnyel és sok-sok remek fotóval.
Friuli Venezia Giulia

Friuli Venezia Giulia

Friuli Venezia Giulia

Friuli Venezia Giulia

A projekt Facebook oldala itt található és bővebb információkat, a jelentkezés lehetőségeiről szintén itt találhattok. Az Instagramon a #photofriuli hastag alatt már most remek képeket találtok és ide lehet feltölteni az utazás során elkészült képeket is. A cikkben szereplő fotók forrás a Photofriuli projekt. És ha eddig nem kaptál kedvet, én már komoly terveket szövögetek egy ilyen kiránduláshoz, nézd meg ezt a videót és tudni fogod, hova utazol idén nyáron:

 

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra