Kapcsolj le mindent 60 percre!

Myreille

2010. március 27-én 20:30-kor sötétbe borul a világ…

A FÖLD ÓRÁJA a WWF nemzetközi kezdeményezése. A mozgalom 2007-ben indult Sydneyből, majd a következő évben nemzetközivé is vált. A Föld Órájának vállalása, hogy felhívja a figyelmet az éghajlatváltozásra és annak veszélyeire. Magyarország is 2008-tól vesz részt a mozgalomban.

A 60 perces áramszünethez nem csak magánszemélyek csatlakoznak azzal, hogy lekapcsolják otthon a villanyt, a tévét, számítógépet és minden árammal működő eszközt, hanem települések és közintézmények, és így az épületek valamint a nevezetességek díszkivilágítása is kikapcsolásra kerül. (De lennék én, aki kikapcsolja a Budai vár díszkivilágítását!) Március utolsó szombatján Budapest is sötétbe fog borulni, talán még a csillagokat is lehet majd látni…

A világon egymilliárd ember csatlakozik a mozgalomhoz és lekapcsolja a villanyt. Te se maradj ki! 2010. március 27-én este 20.30-kor kapcsold le a villanyt! Ezzel máris minden idők legnagyobb klímavédelmi eseményének részesévé válsz.

Föld Órája – Magyarország>>

Kapcsolódó cikkek:

Nyomtatás

Cikkeket csak regisztrált felhasználok tudnak elmenteni! Regisztrálj most!

Visszaugrás a navigációra

Szólj hozzá!

Egy hozzászólás a “Kapcsolj le mindent 60 percre!” című cikkhez.

  1. Veronika szerint:

    Nálunk ebben a hónapban pontosan háromszor döntött úgy az ELMÜ, hogy reggel 8-tól délután fél 5-ig kikapcsolja az áramot, karbantartás miatt. Januárban és márciusban is volt egy ilyen nap, múlt évben pedig kb. két havonta. Hat éve lakunk itt, és ez a két havonta egy nap szünet, már megszokott. Azt hiszem, én évekre letudtam a környezetvédelmet. Most világítok ezerrel.

    VálaszVálasz

Szólj hozzá

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra