A kozmetikum és a csomagolás is környezettudatos

Myreille

lush01

Vigyél vissza öt fekete tégelyt a Lush boltban és ajándékot kapsz érte. Újrahasznosítás és környezettudatosság a kozmetikumok csomagolásában.
A környezettudatosság és a fenntarthatóság sokszor jól csengő frázis, azonban a kedvenc jószagboltom, a Lush komolyan gondolja, hogy úgy akar működni, hogy pozitív hatással legyen a bolygóra. Ez az elkötelezettség nem csak a kozmetikumaiban érhető tetten, hanem a csomagolásban is, és ezért is szeretem a termékeiket.
Az első pillanatban látható felszín, hogy a kozmetikumokban természetes hozzávalókat használnak és a fekete tégelyek, amelybe a folyékony termékeket csomagolják, 100%-ban újrahasznosított műanyagból készülnek és öt kiürült fekete tégelyért ajándékot adnak.
Összeszámoltad már, hogy évente hány műanyag flakont dobsz a kukába, ráadásul nem is a szelektív gyűjtőben, hanem a kommunális hulladékba?

lush02

Visszaváltható fekete tégelyek a Lush-ban


A Lush törekszik arra, hogy olyan termékeket kínáljanak, amelyekhez nincs szükség csomagolásra. Irányelv, hogy a boltokban a lehető legkevesebb csomagolóanyagot használják fel, sőt a termékeket teljesen pucéran is el lehet vinni – félreértések elkerülése végett: a termék pucér, nem a vásárló. (A termékek 70%-a elvihető csomagolás nélkül: fürdőgolyók, szilárd samponok, habfürdők, masszázstömbök, body butterek és a szilárd arctisztítók.)
A csomagolóanyagok (papírzacskók, alumíniumdobozok, csomagolópapírok, szalagok, dobozok, címkék és tájékoztató lapok) mintegy 89%-a újrahasznosításból származik.
A tégelyek és flakonok alapanyaga 100%-ban visszagyűjtött és újrahasznosított műanyag, s ezzel évente nagyjából 65 tonna szén-dioxidot és 90 tonna új műanyagot, illetve 800 hordó olajat nem használnak el.
A füles papírzacskók 100%-ban visszagyűjtött és újrahasznosított papírból készülnek, s ez évente 100 tonna szén-dioxid megtakarítását teszi lehetővé.
Az ajándékcsomagok újrahasznosított papírdobozban kerülnek forgalomba, 100%-ban biológiailag lebomló, aprított fából vagy újrahasznosított, zúzott papírból készül színes, papír csomagolásban. Az ajándékcsomagokba biológiailag lebomló töltőanyag kerül.
Évente közel 6 millió műanyagflakon legyártására nincs szükség a szilárd samponok miatt.
A Lush célja, hogy a csomagolóanyagok 100%-a újrahasznosítható vagy komposztálható legyen. Mivel fekete tégelyek újrahasznosítása nem mindenütt megoldott (noha tiszta és nem mérgező anyagból készülnek), a cég kitalálta a tégely visszaváltást, hogy környezetvédelmi elvei érvényesüljenek. Az utántöltés még nem mindenhol lehetséges, ezért a fekete tégelyeket újrahasznosítják vagy művészek használják fel alkotásaikhoz.
Használd te is többször a fekete tégelyeket, vagy vidd vissza a boltba!

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra