Szuperjó kozmetikumok műanyag csomagolás nélkül

Myreille

A samponok és a tusfürdők műanyag csomagolása ugyanolyan végzetes terhelést jelent a Földnek, mint az egyszer használatos nejlon zacskók. Legyenek inkább pucér piperék a fürdőszobában!

Műanyag flakonok teszik tönkre a Földet

Egészen könnyen csúszom önáltatásba, ha környezettudatosságról van szó. Mert van komposztálóm, szelektíven gyűjtöm a szemetet és a bevásárláshoz viszem magammal a szatyrokat – többek között a világjáró moksha-táskát. Tehát gyakran érzem azt, hogy békében, kiegyensúlyozottan élem az életem és mindent megteszek a bolygónk megóvásáért. Aztán megnézek néhány fotót lakatlan szigetekről vagy tengerpartot a Földközi-tenger mentén és nem hiszek a szememnek: mindenhol műanyag flakonok és műanyag törmelék.
Sokkol a felismerés, hogy amíg a régen élt emberek a gízai piramisokat, a Machu Picchut és Angkort hagyták maguk után, addig mi egy óriás kupac műanyag hulladékot. Ám mielőtt felmentem magamat, hogy én bizony mindent megteszek, szigorúan, górcső alá veszem az életemet és a házunkat. A legnagyobb “fekete lyuk” a fürdőszoba. Flakon hegyek, amik ráadásul elég gyorsan kifogynak és hiába végzik a szelektív gyűjtőben, állandó részei az életünk nyomán keletkező hulladéknak.

Szappan, fürdőbomba és habfürdő csomagolás nélkül

Pedig a szappan nem új keletű találmány. Régebben elég gyakran használtam, mostanság kicsit lazább lettem, főleg a zuhanyzóban, mert utálom, ha szétázik a szappanom. Ideje visszatérnem!

Christmas Rocker szappan/Lush

Christmas Rocker szappan/Lush


A Lush szappanokat nem csak illatuk és minőségük miatt szeretem, hanem azért is, mert pucér termékek. Nincs “rendes” csomagolásuk, csupán egy papírzacskó, ami éppen megfelelő arra, hogy az üzletből otthonra szállítsam. – De már arra is gondoltam, hogy ha vásárolni megyek, akkor viszek magammal egy dobozt és abba teszem a cuccokat, így még a papírzacskó is megspórolható.
A szappanhoz hasonlóan a fürdőbomba és habfürdő is évek óta pucér, csomagolás nélküli termék és nekem ez már olyan természetes, hogy értetlenül nézem azokat a gyártókat, akik műanyag borítást tesznek a termékeikre.
Thundersnow fürdőbomba/Lush

Thundersnow fürdőbomba/Lush


 
The Snowman habfürdő/Lush

The Snowman habfürdő/Lush

Pucér zseléfürdő és krémszappan

A pucér (csomagolás nélküli) termékek először szokatlanok, mert a csomagolás-marketing elérte, hogy akkor érezzünk egy terméket befejezettnek, ha a csomagolása is tökéletes. (Majd egészen átlendültünk abba az irányba, hogy jó csomagolással bármit el lehet adni.) Engem viszont megnyugtat a tudat, hogy inkább termékfejlesztésre, az alapanyagok gondos kiválasztására figyel a Lush, nem pedig a csicsás csomagolásra.
Új terméke a zseléfürdő, amely igen vicces (és illatos) zselévé változtatja a vizet. Természetesen ez is pucér termék, ahogy egy ideje már a krémszappan is.

Marmalade Jelly Bomb zselébomba/Lush

Marmalade Jelly Bomb zselébomba/Lush


Candy Cane krémszappan/Lush

Candy Cane krémszappan/Lush

Szilárd tusfürdő és szilárd testkondicionáló

Rose Jam a kedvenc illatom is kapható szilárd tusfürdő formában/Lush

Rose Jam a kedvenc illatom is kapható szilárd tusfürdő formában/Lush


És amikor már azt hittem, hogy engem már nem lehet csomagolás nélküli termékkel meglepni, jött a szilárd tusfürdő és a szilárd testkondicionáló. Izgalmas volt kipróbálni és nem csak az lepett meg, hogy teljesen jól működnek, hanem az is, hogy sokkal hosszabb ideig tartanak, mint a folyékony változatok.
Christingle és Buck's Fizz szilárd testkondicionáló/Lush

Christingle és Buck’s Fizz szilárd testkondicionáló/Lush

Szilárd sampon és pucér testradír

Eredetileg csak a csomagolás nélküli tusfürdőről és testkondicionálóról akartam írni, de aztán rájöttem, hogy érdemes tovább menni, mert van szilárd sampon, amit ugyancsak csomagolás nélkül árulnak akárcsak a testradír tömböt.

Karma Komba szilárd sampon/Lush

Karma Komba szilárd sampon/Lush


Salt and Peppermint Bark testradír/Lush

Salt and Peppermint Bark testradír/Lush

Pucér ajakradír és pucér rúzs

Black Rose pucér ajakradír/Lush

Black Rose pucér ajakradír/Lush


 
Santa Baby, Sugar Plum Fairy és Black rose  pucér ajakszínező/Lush

Santa Baby, Sugar Plum Fairy és Black rose  pucér ajakszínező/Lush


De még mindig nem értünk a csomagolás nélküli kozmetikumok végére. Talán az nem meglepő, hogy ajakradír ugyanúgy tömbösíthető, mint a testradír, de az már egészen elképesztő, hogy a rúzs is lehet pucér.
Persze, többször használatos tartók továbbra is vannak a fürdőszobában, de a műanyag flakonok kétharmada el eltűnt!
A Lush szilárd és pucér termékekről további részleteket itt találtok!

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra