Tökéletes design lámpa használt Tetra Pakból

Myreille

Ed Chew designer TetraBox Lamp-ja nem csak trendi, de környezettudatos is: hulladékból készített design lámpát.
Az italos karton, vagy más nevén Tetra Pak 75%-ban papír, 20%-ban polietilén és 5%-ban alumínium. A papír a tartást és a merevséget biztosítja. A polietilén rétegek a bele töltött folyadékot tartják meg és védik azt a mikroorganizmusok ellen. Az alumínium pedig a levegővel, a fénnyel és a külső illatokkal, ízekkel szemben óvja a doboz tartalmát.  Mindhárom réteg szükséges ahhoz, hogy az élelmiszer ne romoljon meg, tartósan tárolható és szállítható legyen.” (forrás: szelektiv.hu)
Fontos tudni, hogy miután kiürült a Tetra Pak doboz, öblítés után szelektíven gyűjthető, azonban mindenképpen tájékozódni szükséges, melyik gyűjtőben is a helye. (Budapesten általában a papír gyűjtőbe kell tenni, míg vidéken sokszor a műanyag gyűjtőbe.)
Ed Chew designer azonban egészen más felhasználási formát talált az üres Tetra Pak dobozoknak: elkészítette a TetraBox Lamp-et. A lámpánál a papír réteg a megfelelő tartást biztosítja, a dobozbelső, az alumínium réteg pedig egységes megjelenést kölcsönöz. No meg némi űrkorszakra utaló fémességet…
A lámpa nem csak önmagában szép, hanem gyönyörű árnyékot is vet, sőt, az is egészen elképesztő, hogy az apró részletek milyen rafináltan kapcsolódnak egymáshoz.

TetraBox Lamp/Design: Ed Chew


TetraBox Lamp/Design: Ed Chew


TetraBox Lamp/Design: Ed Chew


TetraBox Lamp/Design: Ed Chew


TetraBox Lamp>>

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra