Le TAG

Remous

letag

Először az ötlet tetszett meg. Miközben átépítenek egy monumentális épületet, – a teljes kihasználatlanság helyett – helyet adnak a nyers téglafalakhoz illeszkedő kiállításnak. Az ötlet zseniális, hiszen a szakadó esőben több százméteres sorban álltak az emberek a látványért.
A párizsi Grand Palais dél – keleti szárnyát felújítják, de telitalálatos helyszín az Alain – Dominigue Gallizia gyűjteményéből válogatott mintegy 150 graffiti bemutatására. A lányommal szerencsések voltunk és alig két percnyi várakozás után bejutottunk, majd legnagyobb megdöbbenésünkre, tárlatvezető ismertette a figuratív és nonfiguratív alkotások technikai részleteit, jelentését.
Tudom, sokan még mindig utcai vandalizmusként kezelik, de néhány kép már tényleg túltesz a Magyarországon ismert falfirkákon. Itt egyszerűen utcai művészetként definiálják (illetéktelen helyen itt is súlyosan bírságolják magántulajdon-sértés miatt), de Alain-Dominique Gallizia építész gyűjteménye más; helyenként vizuális káprázat.
A Le TAG (rövidítés: tagger/writter) című tárlatra szinte minden földrészről, immár 3 generáció munkáit válogatták össze a párizsi Grand Palais-ba.
Még egy hétig, 2009. április 26-ig látogatható a Le TAG a Grand Palais-ban.
Grand Palais hivatalos oldala>>
Képek a Le TAG-ról (Fotó: Eszter)

no images were found

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra