Karácsony 2011: A legjobb piros-fehér cuccok

Myreille

A candy cane piros-fehér csíkjai megunhatatlanok és én szinte mindenbe beleszeretek, ami piros-fehér és karácsonyi. Ha pedig csíkos, menthetetlen vagyok.
Piros-fehér, selyemcukor fényű, csíkos csomagolópapír: nincs szívem feldarabolni. Ha találok hasonló szövetet, akkor varrok terítőt, vagy szalvétát vagy ajándék zacskót. De a kanapéra egy díszpárna se lenne rossz.

Csíkos csomagolópapír (fotó: ikea.hu)


IKEA>>
Nem csíkos, de piros és fehér és karácsonyi a Fércművek karácsonyi kollekciója. Lehetetlen elmenni mellettük.

Fércművek (fotó: fercmuvek.blogspot.com)


Fércművek (fotó: fercmuvek.blogspot.com)


Fércművek>>
A karácsonyi piros-fehér svéd feldolgozása éppen annyira puritán, amennyire kell, és éppen annyira vonzó, hogy pillanatok alatt kiszakad belőlem a “Nekem ez kell!” felkiáltás. Azt pedig sajnálattal veszem tudomásul, hogy a piros-fehér csíkos párnával nem született korszakalkotó gondolatom, de legalább biztos lehetek benne, hogyha nem is diktálom a trendeket, legalább szorosan a nyomukban járok.

Piros-fehér csíkos párna/H&M Home


Konyharuha/H&M Home


H&M Home>>
Még mindig a svéd formatervezés piros-fehér cuccai: gyertyatartók, tálak, tálcák. Csupa apróság, viszont klassz karácsonyi hangulatot teremtenek.

Polka candleholder/Scandinavian Design Center


Polka goat candle holder/Scandinavian Design Center


X-mas bowl/Scandinavian Design Center

 Scandinavian Design Center>>

Tálca/Rotor

Rotor>>

Nem csak apróságokkal, hanem nagyobb darabokkal is lehet a piros-fehér karácsonyi vonalon nyomulni és az egész lakás hangulata megváltozik. Ezekben a szőnyegekben és párnákban azt szeretem a legjobban, hogy nem direkt karácsonyiak, viszont december táján a sok pirossal a karácsonyra utalnak. “Finom utalásféleképpen.” (Kispál és a Borz: Zsákmányállat)

Szőnyeg műanyagból - Viggo Star carpet/Pappelina


Vera velvet cushion/Pappelina

Pappelina>>

Piros-fehér szőnyeg/Ikea

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra