Magyarországról szeretettel: a csikóstól a paprikamolnárig

Myreille

Szuvenír másként: a műgyantából öntött, azonos formával, de eltérő mintázattal rendelkező babák a tradicionális magyar foglalkozásokat mutatják be.
 
A hazánkba látogató külföldiek elég szűkös palettából válogathatnak, ha valamilyen jellemző emléket szeretnének magukkal vinni a nyaralásról, de az is egészen nagy fejtörést okoz, ha külföldi barátunknak (vagy üzleti partnerünknek) valami magyaros dolgot szeretnénk adni, azonban Unicumot és Rubik-kockát már kapott.
A Folqa Collection üdítő színfolt a szuvenírek között: magyaros motívumokkal díszített design tárgy, amely nagyon szerethető.
„Noha a piacokon és a boltokban megtalálhatók a míves, igényesen kidolgozott népművészeti termékek, de ezek sokszor a mai kor igényeinek már nem felelnek meg, legyenek bármilyen szépek is. És tulipános ládát a repülőre is nehéz felvinni.” – magyarázza Juhász-Váczi Heni, a Folqa Collection megálmodója. „Mégsem szabad lemondanunk arról, hogy nemzeti értékeinket megismertessük a külföldiekkel, csak ennek megfelelő formáját kell megválasztani, számukra is befogadható módon: stílusosan, humorral, barátságos kiszerelésben adagolva.”

Juhász-Váci Heni és az első Folqa Collection (fotó: folqa.com)


A nagyjából 10 centi magas, műgyantából öntött, azonos formával, de eltérő mintázattal rendelkező babák a tradicionális magyar foglalkozásokat mutatják be a csikóstól a paprikamolnáron át a nádtető-készítőig, mindezt a jellemző népi hímzések motívumaival díszítve. Egy-egy figurához egy-egy nemes tulajdonság is társul, így lesz a csikósból “rátermett”, a gulyásból “kitartó”, a betyárból “igazságos”, a fazekasból pedig “elmélyült”. A babákhoz apró kártya is tartozik, amely a mesterséget és a hozzájuk kapcsolódó tulajdonságot mutatja be három nyelven.
“Betyár – ‘az igazságos’: A Bakony bujdosóit gonosz haramiáknak tartják, pedig csak az egyenlőséget hirdetik: akinek sok van és ínséges időkben sem adna másoknak, azt a fokos egy koppintásával jó belátásra lehet ám bírni!”

Folqa Collection (fotó: folqa.com)


Az új szuvenírmárka, a Folqa Collection teljes gyártási folyamat Magyarországon zajlik és a decemberi WAMP dizájnvásáron élőben is meg lehet nézni a Folqákat.
folqa.com>>

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra