Tessék, lehet utálni, megfejtettem a Spaceman-t

Myreille

Sokáig, tényleg sokáig, bár nem addig mint Einstein a relativitás elméleten, töprengtem azon, hogy milyen funkcióval is bír a Spaceman USB-s lámpa.
Nagyképűen hangzik, de ha nincs probléma, nem is kell rá megoldás. (Oké, ezt akár Coelho is mondhatta volna.) Így én sokáig abban a boldog tudatlanságban éltem, hogy a Spaceman USB lámpa egy helyes, vicces, funkció nélküli kis kütyü, amit a Gravitáció című film után nyert létjogosultságot és az Aliexpress-en kívül a MoMA Store-ban is lehet kapni.
Mert mindig ilyen képeken láttam:

Spaceman USB lámpa

Spaceman USB lámpa – Miért világítanék a szemembe?


És ilyeneken:
Funkciója: megvilágítani a billentyűzetet

Funkciója: megvilágítani a billentyűzetet – Miért világítanék a monitorra?


És ma, villámcsapásként ér a megvilágosodás: a Spaceman lámpa a sötét szobában megvilágítja a billentyűzetet. Nem kell hozzá külön konnektor, USB-n keresztül veszi fel az áramot.
De miért kell megvilágítani a billentyűzetet?
Gépírni kell megtanulni!
Az egyik legjobb dolog, amit szakközépben tanultam, a gépírás és napi szinten százszor többet használom, mint a másodfokú egyenlet megoldóképletét. Pedig nem volt könnyű megtanulni. 3 éven át hetente kétszer vertük azokat az ormótlan nagy írógépeket, majd akkor se lett könnyebb a helyzet, amikor beütött a modernizáció és jöttek az elektronikus írógépek és az ember lánya lendületből odacsapott, a gömbfej rezgett párat és a papíron máris aaaaa sorakozott és lehetett kezdeni előröl, mert Backspace még sehol se volt, a szövegnek pedig hibátlannak kellett lennie.
Ha egyszer benne van az ujjakban a gépírás, nem lehet elfelejteni, és egyszerűbbek, gyorsabbak a hétköznapok. Elhatároztam, hogy a fiaimnak is meg fogom tanítani.
A 2015-ös év kihívása lehet az, hogy aki nem tud, megtanul gépírni és akkor Hello Spaceman! Viszlát Spaceman!
Megtanulunk biciklizni, autót vezetni, hangszeren játszani és egyiknél se bonyolultabb a gépírás.

Megtanulunk biciklizni, autót vezetni, hangszeren játszani és egyiknél se bonyolultabb a gépírás.


Hello Spaceman! Viszlát Spaceman!

Hello Spaceman! Viszlát Spaceman!

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra