term ID:
parent cat ID:31
parent cat ID 1:
post ID:21221
category_31 #2e75e7

Házi készítésű szappanbuborék-folyadék

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Házi készítésű szappanbuborék-folyadék

Myreille - Publikálva:

Gyorsan fogy nálunk a szappanbuborék-folyadék és sima szappanos vízzel nem lehet jól pótolni. A szertáros fiú viszont adott egy receptet.   A szertáros fiú – Zsiros Róbert László – megosztott egy szappanbuborék-folyadék receptet, amit kipróbáltam és nagyszerűen működik, és nem csak a műanyag szappanbuborékfújókkal, hanem szalmaszállal is. Én 1 l-es flakonban készítem (a megadott mennyiségeket (nagyjából) negyedelem) és a gyerekeknek boldogság. 1 l házi készítésű szappanbuborék-folyadék kevesebb, mint 100 Ft-ba kerül és nem mellesleg gyönyörű buborékok születnek belőle.

A “varázskard” esete a szappanbuborékkal. Házi készítésű szappanbuborék-folyadékkal készült a buborék, amelyet ezúton is köszönünk a szertar.com-nak és a szertáros fiúnak. (Fotó: Myreille)

A szappanbuborék-folyadék receptje, amit a szertáros fiú megosztott: – 2,5 dl Jar mosogatószer (nem a reklám helye, de ezzel működik a legjobban) – kb. 4 liter víz – 1 zacskó sütőpor – 2-3 evőkanál glicerin (85%-os) – + egy titkos összetevő, de enélkül is működik =) A titkos összetevő annyira titkos, hogy én se tudom, de tényleg működik anélkül is a szappanbuborék-folyadék. A mosogatószert és sütőpor beszerzése nem nagy gond, általában van is otthon, a nehezebb ügy a glicerin. Én bementem az első patikába és elmondtam, hogy glicerint szeretnék. A gyógyszerész megkérdezte, hogy mire kell nekem, mondtam, hogy szappanbuborék-folyadékhoz és kaptam. A szertar.com-ot pedig sűrűn érdemes nézegetni, mert a világ felfedezését nem lehet elég korán kezdeni. Felnőttnek és gyereknek egyaránt kaland!

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra