Házi készítésű szappanbuborék-folyadék

Myreille

Gyorsan fogy nálunk a szappanbuborék-folyadék és sima szappanos vízzel nem lehet jól pótolni. A szertáros fiú viszont adott egy receptet.

 

A szertáros fiú – Zsiros Róbert László – megosztott egy szappanbuborék-folyadék receptet, amit kipróbáltam és nagyszerűen működik, és nem csak a műanyag szappanbuborékfújókkal, hanem szalmaszállal is. Én 1 l-es flakonban készítem (a megadott mennyiségeket (nagyjából) negyedelem) és a gyerekeknek boldogság.

1 l házi készítésű szappanbuborék-folyadék kevesebb, mint 100 Ft-ba kerül és nem mellesleg gyönyörű buborékok születnek belőle.

A “varázskard” esete a szappanbuborékkal. Házi készítésű szappanbuborék-folyadékkal készült a buborék, amelyet ezúton is köszönünk a szertar.com-nak és a szertáros fiúnak. (Fotó: Myreille)

A szappanbuborék-folyadék receptje, amit a szertáros fiú megosztott:
– 2,5 dl Jar mosogatószer (nem a reklám helye, de ezzel működik a legjobban)
– kb. 4 liter víz
– 1 zacskó sütőpor
– 2-3 evőkanál glicerin (85%-os)
– + egy titkos összetevő, de enélkül is működik =)

A titkos összetevő annyira titkos, hogy én se tudom, de tényleg működik anélkül is a szappanbuborék-folyadék. A mosogatószert és sütőpor beszerzése nem nagy gond, általában van is otthon, a nehezebb ügy a glicerin. Én bementem az első patikába és elmondtam, hogy glicerint szeretnék. A gyógyszerész megkérdezte, hogy mire kell nekem, mondtam, hogy szappanbuborék-folyadékhoz és kaptam.

A szertar.com-ot pedig sűrűn érdemes nézegetni, mert a világ felfedezését nem lehet elég korán kezdeni. Felnőttnek és gyereknek egyaránt kaland!

Kapcsolódó cikkek:

Nyomtatás

Cikkeket csak regisztrált felhasználok tudnak elmenteni! Regisztrálj most!

Visszaugrás a navigációra

Szólj hozzá!

7 hozzászólás a “Házi készítésű szappanbuborék-folyadék” című cikkhez.

 1. Szabó Marcell szerint:

  Hogy lehet egy kicsit tartósabbá tenni, mert buborék karddal, ha egy kicsit nagyobbat szeretnék varázsolni, rögtön kipukkad. Előre is köszi!

  VálaszVálasz
 2. Lévai Ilona szerint:

  A 4 liter víz helyett, nem 4 dl???

  VálaszVálasz
 3. Myreille szerint:

  @Lévai Ilona: Nem, nem tévedés. Ezek az arányok, ha kisebb mennyiségben készül, és általában úgy készül, akkor arányosan kevesebb kell mindenből. Viszont az eredeti “recept” 4 liter vízre készült.

  VálaszVálasz
 4. Keresztény Csenge szerint:

  Én ehhez buta vagyok és fiatal, de miért kell hozzá sütőpor? Az tartósítja (nem hiszem…)?Egyébként ki lesz próbálva, köszi :D már csak anyát kell megfűzni. :)
  Egyébként a házi buborék folyadékhoz házi buborék fújó is dukál nem?
  Szívószálból tök egyszerű: a bordás részt le kell vágni, az egyik végét a szívószálnak be kell vagdosni, az egyik részét ki kell hajlítgatni, a másik maradjon egyenes. Kicsik a bubik, de szépen tud fújni!

  VálaszVálasz
 5. anyamadár szerint:

  Nem tudom, mit szúrtam el… de így csináltam, és nekem bizony nem lett jó. Próbáltam sütőpor nélkül is, más recepttel (több mosogatószer), meg más mosogatószer… de könnyen kipukkad.

  VálaszVálasz
 6. Bocipulman szerint:

  A titkos összetevö a cukor, 1-2 evökanál.Marcel, tartós ez csak állni kell hagyni egy napot és akkor lesz jó a bubi.

  VálaszVálasz
 7. Myreille szerint:

  Kipróbáljuk így is! :)

  VálaszVálasz

Szólj hozzá

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra