Papírszemétből könyvjelzőt

Myreille

Papír újrahasznosítás: Valentin napi könyvjelző.

A család férfitagjainak legnagyobb bosszúságáról szép papírt nem tudok kidobni, hanem egy dobozba gyűjtögetem, “jó lesz még valamire” felkiáltással.

Most éppen a könyvjelzőkhöz vettem elő a “ki kellene dobni, de nem tudom” dobozt.

A szív alakú könyvjelző egyszerűen elkészíthető (minden korosztálynak), egész évben használható, ráadásul a “hátára” üzenetet lehet írni, tehát borítékban Valentin napi képeslap is lehet küldeni.

Szív alakú könyvjelző készítése lépésről lépésre:

Csak a felét kell megrajzolni

1. Egy nagyjából 15 x 10 cm-es (használt) papírfecnit hosszabbik oldalánál félbe kell hajtani és a hajtott élnél a szív felét megrajzolni. Illetve azonnal kettőt, egy kisebbet és egy nagyobbat.

A sablon alapján színes papírokból ki kell vángi a szíveket

2. A megrajzolt szíveket ki kell vágni, majd a formát színes, vastagabb papírra átrajzolni. Minden könyvjelzőhöz szükséges egy nagy és egy kis szív.

3. A kis szív felső harmadát be kell ragasztózni és a nagyobb szívhez ragasztani. (Azért csak a felső harmadot, mert a két szív közé csúszik majd a könyvlap.

Csak a harmadát kell beragasztózni

A fekete-fehér papír a kedvenc Rózsavölgyi csokoládém után maradt vissza

A piros nem tiltott, de nem is kötelező

Tipp: A könyvjelzőhöz fel lehet használni kedvenc csoki papírja, régi koncert- vagy mozijegyet, tartással rendelkező csomagoló- vagy újságpapírt.

Kapcsolódó cikkek:

Nyomtatás

Cikkeket csak regisztrált felhasználok tudnak elmenteni! Regisztrálj most!

Visszaugrás a navigációra

Szólj hozzá!

4 hozzászólás a “Papírszemétből könyvjelzőt” című cikkhez.

 1. dhiriam szerint:

  óóóó, ez nagyon jó ötlet, praktikus apróságnak, bármikorra ;)

  VálaszVálasz
 2. Medgyes Mónika szerint:

  Kedves!

  Nagyon szép könyvjelzők! Idecsábítottak engem és találtam valami mást is! Szeretném ezt a verset elolvasni, ha ebben a segítségemre lennél nagyon hálás lennék!
  Üdvözlettel Mónika

  VálaszVálasz
 3. Myreille szerint:

  @Medgyes Mónika: Sajnos, csak részben tudok segíteni. Federico Garcia Lorca Zorongó című versének pár sorát olvashatod a képen. Ez egy régi kötet és valamelyik doboz alján lapul, nem tudom előkeresni. A versnek más fordítását megtaláltam a neten, de egyik sem ilyen szép – legalábbis azt a néhány sort összehasonlítva, ami látszik a képen -, mint ez.

  VálaszVálasz

Szólj hozzá

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra