term ID:
parent cat ID:21
parent cat ID 1:
post ID:45350
category_21 #32cdd1

A rózsa neve – Rózsás illatok kedvenc márkáinktól

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

A rózsa neve – Rózsás illatok kedvenc márkáinktól

Myreille - Publikálva:

Még mindig rajongok a rózsáért, most négy nagyon rózsás, nagyon finom parfümöt próbáltam ki és hasonlítottam össze.

Négy rózsás parfümöt illatoltam. Nincs parfümőr orrom, tehát nagyon szubjektív vélemény következik.

Nincs parfümőr orrom, tehát nagyon szubjektív vélemény következik, ráadásul a parfümöket nem csak illatcsíkon szaglásztam, hanem a bőrömre is fújtam. Minden parfümhöz feltüntettem azt az árat, amiért a mai napon meg tudtam vásárolni, illetve a jobb összehasonlításhoz a 10 ml-re jutó árat is kiszámoltam. Fontos tudni, hogy a négy termék közül kettő Eau de Toilette, kettő pedig Eau de Parum.

British Rose – The Body Shop Kellemes csalódás a TBS legújabb illata, a British Rose. A csomagolása miatt hivalkodóbb illatot vártam, miközben finom, üde rózsás, kicsit citrusos illatot találtam. Pár óra viselés után a citrusos jegyek felerősödnek és a rózsa szinte teljesen elillan. Nappali illatként nekem túl halvány, jellegtelen, inkább kislányokhoz illik, mint öntudatos negyvenesekhez, de a sorozatból a testvaj tökéletes választás az esti fürdés után.
British Rose - The Body Shop (Eau de Toilette, 8590 Ft/100 ml, 895 Ft/10 ml)

British Rose – The Body Shop (Eau de Toilette, 8590 Ft/100 ml, 895 Ft/10 ml)

Roses et Reines – L’Occitane Évek óta használom a L’Occitane rózsás illatát, de azzal évig várni kellett, hogy ne találjam túl tolakodónak, és amikor kicsit eltompult – vagy én öregedtem hozzá, ki tudja – már egyértelműen az én illatom lett. A Roses et Reines már egy újabb változat. Kellemesen lágy, mégis telt és nagyon virágos illat. Hosszú ideig kitart, mégse tolakodó, a frissesség és a tisztaság érzetét kelti. Minden jó tulajdonsága ellenére hiányzik belőle az a valami – nevezzük határozottságnak -, amiért vágynék arra, hogy minden nap használjam. Az Arlésienne, ami közvetlenül mellette áll a boltok polcán, sokkal vonzóbb és ragyogóbb.  
Roses et Reines - L'Occitane (Eau de Toilette, 12.700 Ft/75 ml, 1693 Ft/10ml)

Roses et Reines – L’Occitane (Eau de Toilette, 12.700 Ft/75 ml, 1693 Ft/10ml)

Imogen Rose – Lush Erős, határozott rózsaillat némi púderes felhővel. Időtlen, mégis túl fiatalnak érzem magam hozzá, vagy rejtőzködőbb vagyok egy ilyen karakteres illathoz. Van benne valami gyerekkorom régi rózsaolajaiból, és van benne valami, ami túlzóvá teszi. Túl domináns, túl harsogó és nem csak első pillanatban, hanem órákkal később is. Pontosan kijelöli a személyes teremet – olyan közel jöhetsz, ahol már nem érzed a parfümömet – és ez elég levegőt biztosít nekem, de közben engem is elnyom, uralkodik felettem. A rózsaolajon és a rózsakivonaton túl, bazsalikom, bergamott, vetiver, pézsma, tonka, írisz jegyek is felfedezhetőek benne. Mindig újra és újra próbálkozom és rózsás illatokat keresek, de a Ro’s Argan testkondicionálóhoz térek vissza. Tökéletes az illata, felér bármelyik parfümmel. Ráadásul különleges a használata és bársonyosan puha lesz tőle a bőröm.  
Imogen Rose - Lush (Parfüm, 13.990 Ft/30 ml, 4663 Ft/10ml)

Imogen Rose – Lush (Parfüm, 13.990 Ft/30 ml, 4663 Ft/10ml)

  Rose Oud – Yves Roxher Csábításhoz és péntek estére a Rose Oud a tökéletes választás. Csipkés fehérnemű és egyszerű, de rafinált kisfekete illik hozzá. Az illat az Oud fa vad, szenvedélyes, fás, misztikus jegyeivel indul – igazából csak akkor jöttem rá, hogy ez az Oud fa, amikor elolvastam a leírást -, addig csak a sötét, vággyal teli illatot éreztem, majd megérkezett a rózsa is. A Damaszkuszi rózsa illata ellágyítja a vadságot és érzékivé varázsolja, majd nőiesen uralkodik felette. Roppant érdekes parfüm és illat, a négy közül ez lenne a kedvencem, ha minden este péntek este lenne és én randira rohannék.  
Rose Oud - Yves Roxher (Eau de Parfum, 8900 Ft/50 ml (webshopban éppen 29% kedvezménnyel vásárolható meg), 1780 Ft/10ml)

Rose Oud – Yves Roxher (Eau de Parfum, 8900 Ft/50 ml (webshopban éppen 29% kedvezménnyel vásárolható meg), 1780 Ft/10ml)

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra