term ID:
parent cat ID:21
parent cat ID 1:
post ID:33004
category_21 #32cdd1

Hogyan kell megöregedni? Milyen egy 60 éves szép nő?

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Hogyan kell megöregedni? Milyen egy 60 éves szép nő?

Myreille - Publikálva:

hatvan2

Christie Brinkley 60. születésnapján a People magazin címlapján pózol fürdőruhában. Jackie O’Shaughnessy szintén hatvan és bevállalt egy melltartó reklámot. Christie Brinkley 1954. február 2-án született. Modell, színésznő. 25 évig volt a CoverGirl arca és több mint 500 címlapot tud maga mögött. Klassz nő, szőke hajjal, jó stílussal, 3 gyerekkel, több exférjjel, ráadásul az amerikai focit és a hokit is szereti. Amióta egyre közelebb van a hatvanhoz, egyre fiatalabbnak látszik. 60 születésnapján a People magazin címlapján pózol. Divatos frizurája éveket fiatalít rajta, akárcsak az, hogy teste sportos, feszes, de naivság lenne azt gondolni, hogy a plasztikai sebészek nem dolgoztak rajta rengeteget.

christie-brinkley1979

Christie Brinkley a Sports Illustrated címlapján 1979-ben, 25 évesen

christie-brinkley2013

Christie Brinkley a People címlapján 2014-ben, 60 évesen

Megöregedni nehéz, mert minden azt sugallja, hogyha öreg vagy, értéktelenné válsz. Főleg az öreg nő nem kell senkinek, szexuálisan se vonzó már, az idő túlhaladt rajta. Küzdünk azért, hogy a fiatal lányok, ne anorexiás modellek nyomán alakítsák ki én- és testképüket, de lassan küzdeni kell azért is, hogy hatvan felett is meg tudjuk őrizni az ép eszünket. Megöregedni azért nehéz, mert a tested cserbenhagy, öregszik a bőröd, a szíved, minden sejted. Megöregedni azért nehéz, mert az életed egy része úgy elrohant, hogy szinte észre se vetted. Persze hatvan évesen is nézhetsz ki úgy, mint egy harmincas, de akárhogyan is csavarod, nem lesznek ugyanazok a lehetőségeid, mint 30 éves korodban. De komolyan, negyven éves pasira vágysz? Vagy a férjed vágyna egy harmincas nőre? Igen, az arcod, a cickód és a feneked lehet feszesebb, de a lelkedet, a hóbortjaidat is át tudod alakítani? 20-40 év házasság után valóban a feszesebb bőr hoz új energiát egy kapcsolatba? 30 évesen szülhetsz, 60 évesen a biológiai órád ketyegése is befejezett múltidő. Szóval az egész, hogy egy hatvanas nő ennyire jól néz ki, nem csupán egy üres kép – kiszínezett illúzió? – , ami elég a címlapfotózáshoz, de nem elég a boldogsághoz…

Éppen a napokban járja be a netet egy másik fotó is. Az American Apparel vett elő egyet Jackie O’Shaughnessy 2012-es kampánysorozatából. Jackie O’Shaughnessy az egyik legfoglalkoztatottabb hatvan feletti modell. Ha valaki valami merészet, provokatívat akar, gondol rá. Egész életében a szépségéből él, vigyázott rá, de – ahogyan az élet rendje – megöregedett és ez látszik is rajta. Mégis szép. Nem versenyezhet egy 20-30-40 éves nővel, de miért is akarna más pályán játszani, mint ahol nyerhet. Ő egy gyönyörű, vad hatvanas.

americanapparel

Jackie O’Shaughnessy 62 évesen, fehérneműben az American Apparel 2012-es kampányfotóján

jacky

Jackie O’Shaughnessy 62 évesen, az American Apparel 2012-es kampányfotóján

Egészen mindegy is lehetne, hogy milyen hatvanas nőket mutogatnak nekünk, amíg nem befolyásolja az énképünket és a jövőképünket. A nők többsége elégedetlenségre, csalódottságra és vesztes harcra ítéltetik, ha úgy akar kinézni hatvan évesen, mint Christie Brinkley. Meg kell, vagy meg kellene tanulnunk megöregedni. Elegánsan, szépen. Megtalálni a push-up melltartók, szemránckrémek és hajfestékek valamint a plasztikai sebészet között a saját egyensúlyunk. Dolgoznunk és küzdenünk kell a szépségünkért és az egészségünkért. Nem hagyhatjuk el magunkat, de nem is kell beleőrülni, hogy nem tudjuk megállítani az öregedést. Nem olyan régen, az Elle címlapján is egy 61 éves nő szerepelt és az a címlap sokkal szebb, őszintébb volt, mint Christie Brinkley a People borítóján.

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra