Karácsonyi bőrradír természetes hozzávalókból

Myreille

Elhatároztam, idén az Adventi időszak kellemes és stresszmentes lesz. Ennek örömére – természetes hozzávalókból – elkészítettem a karácsonyi bőrradírt.
Házi készítésű bőrradírból már csináltam cukrosat citromfűvel és sósat rozmaringgal. Mindegyik természetes, egyszerű hozzávalókból készült, akárcsak a karácsonyi változat, amely “édes”, fahéj és mézeskalács illatú.
Karácsonyi bőrradír hozzávalói:
2,5 evőkanál kristálycukor (készülhetne sóval is, de nekem a karácsony édes, így cukorral csináltam.)
1 evőkanál Oleum helianthi (gyógyszertári babaolaj)* (helyettesíthető olíva olajjal vagy bármilyen jó olajjal, ami otthon akad)
1 púpos teáskanál mézeskalács fűszerkeverék (őrölt fahéj, szerecsendió, szegfűszeg, szegfűbors, csillagánizs, bors, vanília)
negyed teáskanál őrölt fahéj
A hozzávalókat összekeverem és már lehet is használni vagy csinos üvegbe tölteni és ajándékozni. (Használata egyszerű, zuhanyzás után át kell vele dörzsölni a testet – én az arcot is szoktam – majd lemosni. Vigyázni csak arra kell, hogy az olaj miatt csúszhat a zuhanytálca/fürdőkád.)
Aggódásra adhat okot, hogy talán a fahéj fog és barna lesz tőle a bőr, de ilyen mennyiségben ilyen rövid használat alatt nem színezi a bőrt.
*Oleum helianthi-t vagy más nevén babaolajat a gyógyszertárba vettem. Ez az olaj nem más, mint 100%-os tisztaságú, finomított napraforgóolaj, amelyet mechanikus sajtolással állítanak elő. Leggyakrabban kisbabák bőrének ápolására használják, így az én bőrömnek is tökéletes. Ráadásul 1 dl 150 Ft-ba kerül, igaz, hozzá jön még a csomagolási költség, de még így is 250 Ft volt az egész üveg.

Házi készítésű bőrradír természetes hozzávalókból karácsonyi hangulattal (Fotó: Myreille)

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra