term ID:
parent cat ID:21
parent cat ID 1:
post ID:23466
category_21 #32cdd1

Serendipity: Kis karácsony, nagy karácsony

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Serendipity: Kis karácsony, nagy karácsony

Myreille - Publikálva:

Karácsonyi különkiadás: “Kedves Jézuska! Íme, 13+1 ajándék, amelynek nagyon-nagyon örülnék. Hozhatod az összeset, de válogathatsz is…” 1. Nehezen szabadulok attól a gondolattól, hogy a leggings nem más, mint a – gyerekkoromban nagyon utált – cicanadrág egy fajtája illetve lábfej nélküli, kötött harisnyanadrág. Persze, a leggings úgy hangzik, mint valami klassz és trendi dolog, főleg, ha norvég mintás és kicsit karácsonyi… így már nekem is kell, sőt, egy narancsos-fahéjas forralt bor is.

Norvég mintás leggings

2. Régóta szeretnék egy kötött takarót is. De nem a gyerekeknek, hanem magamnak. Annyit tudok róla, hogy leginkább szürke legyen… Eddig az IKEA HENNY-je és a Pia Wallen fekete-fehér plédje tetszik. Tudom, nem vagyok elég következetes…

IKEA

Pia Wallen takaró/Lelőhely: storynorth.com

3. Az olyan mániákusok, mint én, nem csak a passzokat, futásokat, tackle-öket, TD-ek stb. figyelik az amerikai foci meccseken, hanem az apró részleteket is. Például azt, hogy a játékosok milyen sapkát viselnek a kispadon. A csíkos, pomponos sapkák fazonja abszolút klasszikus, mégis megunhatatlan. Lelki szemeimmel már látom is a családi szánkózást, amikor mindegyikünkön más-más sapka van. (Az élet viszont igazságtalan. A kutyaütő Dallas Cowboys-nak  igen jól néz ki a sapkája.)

Lelőhely: nflshop.com

4. Piros körömlakkból sohasem lehet elég, sokféle márkát kipróbáltam már, de a híres OPI-t még sohasem. Egyszer az életben mindenképpen tudnom kell, hogy a jó marketingen túl tud-e valami extrát. A Chick Flick Cherry pont nekem való! Ráadásul, pár napja halálosan beleszerettem egy sötétlila színbe (Vampsterdam) is.

Chick Flick Cherry pont nekem való

5.  Apró, csinos tégelyekből nem lehet elég sem a fürdőszobában, sem a női táskában. Az EOS ajakápoló már formájában kimeríti a női csacskaság fogalmát. Többféle ízesítésben kapható és amikor elolvastam, mit tartalmaz – mert bizony, még az interneten is publikussá merik tenni -, még nagyobb vágyat éreztem arra, hogy 2013-ban egy ilyen (Summer Fruit) legyen a táskámban.

EOS ajakápoló/evolutionofsmooth.com

6. A sodrott Baker’s Twine egyszerűen megunhatatlan és most a karcsipapir.hu jóvoltából itthon is könnyedén beszerezhető. A hagyományos piros-fehér mellett rajongok a világoskék-fehérért, de a padlizsán-fehér és a levendula-fehér is a “kell nekem” kategória. Persze, a papír szívószálak is megérnek egy misét…

Baker’s Twine/Lelőhely: karcsipapir.hu

7. A díszdoboz nem is fontos – bár azok is a gyengéim – , a lényeg, hogy mi van benne. Sok-sok finom csokoládé. A Lindt még mindig a kedvencem és egy-egy Lindor a napi csábítás vagy napi többszöri csábítás. Én a szaloncukrot is bármikor elcserélem néhány Lindorra. A macira pedig nincsenek szavak. Jöhet bármikor!

Lindt-től sok-sok Lindor gyönyörű dobozban.

Ennyi Lindorban én is jól érezném magam (Fotó: Lindt)

8. A praktikus és szükséges konyhai eszközökön kívül – nagyon kellene nekem néhány egyszerű, de nagy keverőtál és szívesen lecserélném a digitális mérlegemet is – mindig nagy csábítást jelentenek a szép dolgok. Éppen ilyen ez a mérőpohár szett.

Spades Measuring Cups/Lelőhely: anthropologie.com

9. És még mindig konyha és én: Felhő, de nem akármilyen, hanem tipikus mesefelhő alakú süteménykiszúrót is szeretnék. Bármilyen vajas süteményt különlegessé tenne… Sőt, még apró pizzafelhőket is el tudok képzelni. Egyszóval a felhő jó, szép és enni is remek.

Felhő alakú süteménykiszúró/Lelőhely: http://www.herriottgrace.com/

10. Annyi quiche-t sütöttem már, hogy igazán megérdemelnék egy Emile Henry sütőtálat. Pár hónap és megint tele lesz a kert és a piac zöldségekkel, nekem pedig újabb quiche-terveim vannak.

Emile Henry

11. Nem olyan régen fedeztem fel a BeCake’ tortatartókat és továbbra is állítom, hogy az egyik legjobb karácsonyi ajándék. Pont azt az ünnepélyességet, csipetnyi varázslatot teremti meg, amit még hiányoltam a tortáimnál. Biztos, hogy nem a szekrény mélyére kerülne, hanem egész évben használnám. A pasztell igazán okos választás, ha tortatálról van szó, de az én fantáziámat a fekete is birizgálja.

BeCake’

12. Tudom, vannak nők, akik szerint a parfüm nem igazi ajándék, de én nem tartozom közéjük, szeretem az illatokat, és annak is örülök, ha ajándékként sütéshez-főzéshez kapok remek alapanyagokat. Jó csoki, kakaópor, vaníliaőrlemény, juharszirup, nádcukor, tengeri só, érett balzsamecet, hársfaméz stb. remek ajándék.

Amiből jókat lehet sütni-főzni

13. Tudom, tudom, nem túl karácsonyi és kicsit sem áhítatos, de remélem, jövőre sok csillár és lámpabura gondom lesz. A konyhai munkapult fölé fekete, belül arany, modern lámpákat szeretnék. Tom Dixon lámpái nagyon bejönnek.

Tom Dixon

+1 Nekem már van, de nem tudom lehagyni az ajándéklistáról, mert igazi ajándék. Nekem, mert még mindig nem tudom elhinni, hogy megszületett, hogy van és hordani lehet minden nap. És különleges és színes. Jó nyáron, mert akkor minden színes, és jó télen, mert akkor mindenképpen kell valami színes. Igen, ez a moksha by panyizsuzsi medál. (Az pedig a mi meglepetésünk, hogy annak, aki karácsonyig vásárol, ajándékba moksha-táskát küldünk mellé.)

moksha by panyizsuzsi

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra