Iránytű a boldogsághoz: társkeresés az interneten

Myreille

paromhu01

Az internetes társkeresés nem 21. századi korkép, hanem remek találmány, hogy ne macskák társaságában öregedj meg. Ne szúrd el!

Kezdjük az alapoknál. Internetes társkeresőre regisztrálni nem ciki, de arra nincs elfogadható magyarázat, ha az adatlapodon a „nem is tudom, miért regisztráltam” mondat virít. Ha három cseresznyére vársz, rossz helyen vagy. Nevetséges kifogás a „nem volt időm írni” és a „csak úgy regisztráltam, majd meglátjuk mi lesz” is, bár kétségtelenül az ostobaság csúcsa így hangzik: „ebből úgyse fog senki megismerni, minek ide írni”. Csak pár másodperced van, hogy megragadd egy másik ember figyelmét és te mit mutatsz magadból? A nagy semmit!

Tényleg olyan unalmas vagy, mint ahogy mutatod?

Könyörgöm, felejtsd el a Coelho és Müller Péter idézeteket. Közhelyesek és idegesítőek. Senkit se érdekelnek. Mesélj! Őszintén és nyíltan írj magadról, az álmaidról és a terveidről. Nincs annál jobb ajánlólevél a diplomás társkeresőknek, ha értelmes, kerek mondatokban fogalmazol. Bemutatkozásod alapján fogsz megmérettetni és csak magadat okolhatod, ha senki se figyel fel rád.

Komoly társkereső oldalon az ismerkedés ugyanúgy működik, ahogyan a való életben. Mert ez a való élet, csak olyan, mintha bekötött szemmel kellene megmondanod, milyen színe van az eléd tett süteménynek. Két lehetőséged van egy társkereső oldalon, hogy felfigyeljenek rád: mesélj érdekesen, és ha ez megvan, mutass egy jó fotót magadról.

paromhu02

Az internetes társkeresés nem 21. századi korkép, hanem remek találmány, hogy ne macskák társaságában öregedj meg. (Fotó: photostock/FreeDigitalPhotos.net)

Te kattintanál magadra?

A fotó nagyon gyorsan feldolgozható információ. Elég egy pillantás és tudjuk, érdemes-e maradni vagy lépünk a következő adatlapra. Ha megnézed a feltöltött fotódat, te kattintanál magadra? Ne az alakod miatt elégedetlenkedj, nézd az egész fotót. Nézd, mi van a háttérben, mennyire előnyös a beállítás és mennyire szép maga a fotó.

Természetes, hogy a legjobb arcodat akarod mutatni, de a 10 évvel ezelőtti kép erős túlzás, ráadásul, ha máskor nem, a személyes találkozó alkalmával lebuksz és az a pofára esés súlyosabb, mint néhány szemkörnyéki ránc. Az a fotó sem megfelelő, amelyről (szerinted) ügyesen levágtad az exedet, és hidd el senki se fog vonzónak tartani, ha te kiglancoltan a nagy kupi közepén ülsz. Csajok, a ribancos beállás amatőr szinten inkább nevetséges, mint vonzó.

A lakásban készül felvételek amúgy se túl előnyösek: a lámpák besárgítanak mindent, kevés a fény és emiatt homályos és bemozdult a kép, ha pedig vakuzol, rémisztőek lesznek a barázdák, hatalmas az orr és piros a szem. De a másik véglet sem jó: 3 pixelen nem tudod megmutatni magad, még akkor sem, ha a tengerpart, ahol állsz, gyönyörű. Egy szép portré jó kezdés. Ha maga a fotó is szép, letisztult, sokkal többen figyelnek fel rá és rád.

paromhu03

Tudd, mindenki megküzd a boldogságáért. (Fotó: photostock/FreeDigitalPhotos.net)

Nagy számok törvénye

Az „első látásra szerelem és boldogan éltek, míg meg nem haltak” mese nem a társkereső oldalak sajátja. – Az is nagy kábítás, hogy a való élet sajátja ez lenne. – Társkeresésben a nagy számok törvénye érvényesül. Sok emberrel kell megismerkedni, sok virtuális vonzódást kell a találkozás próbájának kitenni, és sok csalódást és kudarcot kell túlélni. Akár 50-100 emberrel is beszélned kell ahhoz, hogy találj valakit, akivel tényleg passzolnak a dolgok. Nem lesz könnyű, de ha komolyan veszed a párkeresést, ennyit érdemes áldozni rá. A kezdeti szép remények után gyorsan jön a kiábrándultság és a belefásulás, de ki kell tartani. És mielőtt azt hinnéd, csak te vagy ilyen szerencsétlen, csak neked kell ezen az egész hercehurcán átmenni, csak neked nem hullik az öledbe a megálmodott tökéletes társ, tudd, mindenki megküzd a boldogságáért.

A cikket a párom.hu támogatta.

Kapcsolódó cikkek:

Nyomtatás

Cikkeket csak regisztrált felhasználok tudnak elmenteni! Regisztrálj most!

Visszaugrás a navigációra

Szólj hozzá!

2 hozzászólás a “Iránytű a boldogsághoz: társkeresés az interneten” című cikkhez.

 1. Elle szerint:

  Tetszik a cikk. Én is sokáig kutakodtam, mire megtaláltam azt a fiút, akivel kiegészítjük egymást. Persze voltak “túlkapások”, de érdemes valóban jól átgondolni az elvárásokat, ideálokat. A mi történetünk egy decemberi – nagyon hideg – estén kezdődött, én egyáltalán nem akartam második randit, mert sehová nem ültünk be, és ez igencsak rossz fényt vetett rá. Ennek már 3 éve, és azóta folyamatosan csiszolódunk egymáshoz. :) Tavaly májusban, a szülinapomra eljegyzési gyűrűt is kaptam. És ez bőven kárpótolt azért, amiért nem ültünk be azon a bizonyos első találkozásunkon sehová. ;) Mindenkinek sok erőt és kitartást kívánok! Megéri! ;)

  VálaszVálasz
 2. Zyla szerint:

  Sziasztok,
  38 éves vagyok, elvált nő, és szeretném pár sorban megosztani Veletek a tapasztalataimat.

  Pont 2 éve már, hogy először regisztráltam társkereső oldalra, és nagyon-nagyon vegyesek a tapasztalataim!!! Több oldalon is voltam tag, tehát elég nagy tapasztalattal vagyok már (sajna) a témában.

  A legfontosabb szerintem, hogy úgy kezdjen neki az ember (lánya), hogy tisztában legyen azzal, mit akar, kit keres, és azzal is, hogy ő kicsoda. Ez most talán furán hangzik, de én hiszek abban, hogy hasonló élethelyzetben lévő partnert kell keresnünk, mert a nagyon más életkörülmények nem könnyítik meg egymás elfogadását, és a későbbi együttélést sem.

  Komoly kapcsolatot, vagy csak alkalmi partnert? Nagyon nem mindegy…és azt hiszem, így kell társkeresőt is választanunk.
  Sajna az az egyik legnegatívabb tapasztalatom, hogy rengeteg(!) házasságban vagy kapcsolatban
  élő férfi keresett meg az egyik legnagyobb társkereső oldalon; titkos kapcsolatra vagy futó kaland céljából. Innen elég hamar töröltem is magam.

  A másik nagy döbbenetem az volt, hogy 38-48 éves férfiak úgy keresnek 35-40 éves nőket hogy ne legyen gyermekük. Szinte elvárás ezektől a férfiaktól, hogy majd tőle legyen a nőnek első gyermeke. Ezt nagyon buta dolognak tartom, mert szerintem ebben a korban már az átlag nőnek legalább egy gyermeke van.

  Szintén nagyon sajnálatosnak tartom, hogy a számomra legmegfelelőbb korosztály 38-45 éves férfiak nagy többsége 25-33 éves nőkkel szeretne kapcsolatot kialakítani. :) Ezt inkább nem is kommentálom.

  Egy biztos, nagyon hamar kiderül, melyik oldal megbízható, de ezt mindenkinek magának kell megtapasztalnia, és nem is adok ehhez konkrét tanácsokat.

  A pozitívum, személyes sikerem: két év után találtam meg idén januárban azt a férfit, aki közel él hozzám, szintén vannak gyerekei, illetve nagyon hasonló az ízlésünk, az életfelfogásunk.
  Az első randin – tudom, hogy hihetetlen, de percek alatt – kiderült teázás közben, hogy ő lehet talán az az illető, akivel hosszabb távon is tökéletesen kiegészítjük majd egymást…nyílt és őszinte volt a tekintete, a beszéde, a testbeszéde őszinte érdeklődésről árulkodott irántam. :) A nyugodtsága és a kedvessége szintén megérintett, és nem utolsósorban tetszett is, amit láttam.

  Nagyon nehéz így keresni társat, de ne adjátok fel a reményt! Idő és kitartás, némi szerencse, és ráleltek a testi-lelki társatokra. :)

  VálaszVálasz

Szólj hozzá

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra