Zala Judit chocolatier, a Sweetic Csokoládé Manufaktúra alapítója. Az internetről és egy híres francia cukrászmestertől tanulta a cukrász szakma fortélyait. „Lányomat 10. szülinapjára saját készítésű dísztortával szerettem volna meglepni. Olyan marcipánnal borítottal, amilyeneket híres cukrászdák kirakataiban látni. Eredeti szakmám szerint közgazdász vagyok, de korábban is elboldogultam mindenféle saját készítésű meglepetéssel. Elkezdtem kutakodni, elolvastam mindent, amit a témában írtak a neten, és számtalan youtube videot néztem végig az elkészítés fortélyairól. Megrendeltem az alapanyagokat és megcsináltam a tortát. Nem lett tökéletes, de első tortaként egészen szép lett. – meséli Judit. – Az ünnepelt persze nagy örömmel fogadta. Kis idő múlva azt vettem észre, hogy a családon és a baráti társaságon belül egyre többen fordultak hozzám, ha valami egyedi finomsággal akarták meglepni szeretteiket.” „Mindkét gyerekem iskoláskorú lett, így egyre több időm szabadult fel – ám, sohase annyi, hogy be tudjak vállalni egy 8-10 órás kötött munkahelyet -, és elkezdtem képezni magamat, elsősorban a neten és a youtube-on. Egyre szebb tortákat és cupcake-eket gyártottam, majd becsempészte magát az életembe a sütinyalóka is, hivatalos nevén Cake Pop. 2 év kísérletezés után jutottam el oda, hogy azt mondhatom, most már tökéletes az eredmény.”
Zala Judit chocolatier, a Sweetic Csokoládé Manufaktúra alapítója
Sweetic Csokoládé Manufaktúra
Cake Pops: Nem csak formájában érdekes, hanem ízében, állagában is. A vékony csokoládé kéreg tökéletesen illik az illatos, puha tésztához. Egyszerűen megunhatatlan.
A forrócsokoládék a Sweetic egyik specialitása, amelyből jelenleg 12 féle ízt tartanak. (Menta, chili, málna, banán, mogyoró, Kona kávé, madártej stb.) Az ízesítésnél nagy koncentrátumú, olajos alapú, természetes eszenciákat, kivonatokat használnak ízesítésként.
A zölddiós bonbon a manufaktúra másik specialitása. „Ötlete onnan jött – meséli Judit -, hogy férjem egy régi munkatársa, Vrancsik Tibor megkeresett bennünket azzal, hogy ők saját kezűleg készítenek zölddió befőttet és lekvárt is. Kaptunk egy-egy üveg kóstolót, melyet az első adandó alkalommal ki is próbáltam.Szerintem a legtöbbünk első hallásra valami diós ízre gondol, pedig a zölddiónak ízében semmi köze nincs a jól megszokott dió ízéhez. Nagyon érdekes, kellemes ízvilág, étcsokoládéval pedig különösen jól harmonizál. Aki ezt a bonbonunkat megkóstolta, azóta a kedvenceként emlegeti. Személy szerint nekem is a kedvencem. Természetesen gondoltam azon vásárlóinkra is, akik kifejezetten nem szeretik az étcsokoládét, így ez a bonbon fehércsokoládé burokban is készül és kapható.”
Sweetic-ben különböző formában szőke csoki, azaz Dulcey is kapható.




