Természetes hozzávalókból otthon készített testradír

Myreille

Cukor és olíva olaj mindig van otthon? És van fél perced fürdés előtt? Irány a konyha, de most nem főzünk, hanem szépítkezünk.
 
Szerintem már Kleopátra is ismerte, de a nagymamáink biztosan, én újra felfedeztem és annyira megszerettem, no meg olyan finom puha lett tőle a bőröm, hogy muszáj lejegyeznem és arra biztatni mindenkit, hogy próbálja ki.
A testradír alaprecept:
2-2,5 kanál kristálycukor
1 evőkanál extra szűz olíva olaj
Ezenfelül én szoktam beletenni 10 csepp citromfű illóolajat az illata miatt. Az egészet össze kell keverni és a normál fürdés/zuhanyzás után a cukros testradírral átdörzsölni a testet, majd lezuhanyozni. A keverék önmagában is gyönyörű, a hatása pedig azonnal érezhető.
Olíva olaj helyett lehet használni: mandulaolajat, szőlőmagolajat, kókuszolajat vagy arganolajat
Illóolajon kívül vagy helyett lehet bele tenni: szárított levendulát, citromlevet, citromhéjat, finomra őrölt kávét
A cukrot nádcukorral vagy sóval is helyettesíteni lehet.
Testradírt hetente egyszer javasolt használni és nekem a 2 evőkanálnyi cukorból készült mennyiség éppen egy adagra elegendő. Nagyobb mennyiséget nem érdemes bekeverni, mert pillanatok alatt elkészíthető attól függően, mi van a kamrapolcon. Teljesen természetes és tartósítószer mentes.

Édeshármas: cukor, olíva olaj, citromfű illóolaj. - Természetes hozzávalókból otthon készített testradír (Fotó: Myreille)


Hetente egyszer javasolt a testradír használata. - Természetes hozzávalókból otthon készített testradír (Fotó: Myreille)


Szépülj velünk és kövesd a moksha.hu-t a Facebookon is!

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra