élni, lenni, szeretni, enni, horgolni

term ID:
parent cat ID:32
parent cat ID 1:
post ID:41629
category_32 #d3e60c

Tartalomjegyzék erről az oldalról:

A szakácskönyv és a grill művészete

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

A szakácskönyv és a grill művészete

Myreille - Publikálva:

Az internet tele jobbnál jobb receptekkel és egyre kevesebb józan okot látok szakácskönyvek kiadására. Az egyik, ha David Barath Design stúdió részt vesz a kiadvány elkészítésében. Az ebookok felkenetlen papnőjeként már nem hiszek a könyvekben. Nem hiszem, hogy mindenre papírt és nyomdafestéket kellene pazarolni, és abban se hiszek, hogy könyvet tartani a kézben különlegesebb élmény, mint egy kütyüt. A könyv elvesztette a szentségét. Az interneten bármikor és bárhol végtelen mennyiségű tartalom elérhető, receptekből Dunát lehet rekeszteni és felnőtt egy generáció, aki a Google-t vagy kedvenc receptoldalát nyitja meg, ha főzni támad kedve, nem pedig szakácskönyveket lapozgat. A könyvnek többnek kell lennie, mint fűzött lapoknak. Olyan különleges tárgynak, amely megjelenésében és tartalmában egyaránt felkavaró, amely felkelti a birtoklási vágyat és érintés után bizsergeti az ujjbegyeket. Egyszerre ébreszti fel a műalkotások iránit csodálatot és gyönyörködtet részleteivel. És A grill művészete éppen ilyen. 01_DBD_profood_AGM 02_DBD_profood_AGM A grill művészete című szakácskönyv minden példánya egyenként, kézzel készített illetve szitázott, dombornyomott borítóval illetve vörös élfestéssel készül. A David Barath Design stúdió irányítása alatt zajló munka során kiemelt figyelmet fordítottak a fotók minőségére, valamint a papírválasztásra is. A végeredmény egy valódi összművészeti alkotás és egy elsőrangú, minőségű szakácskönyv. 03_DBD_profood_AGM 05_DBD_profood_AGM 07_DBD_profood_AGM A kötet kiadója az M Profood Zrt., mely fűszerkeverékek és adalékanyagok gyártásával illetve forgalmazásával, valamint élelmiszeripari szaktanácsadással foglalkozik. A vállalkozás 2014-ben kezdte meg grafikai arculatának megújítását Baráth Dávid illetve a David Barath Design stúdió közreműködésével, ennek jegyében született meg a vállalkozás tevékenységéhez kapcsolódó, a márka értékeit megjelenítő, valamint a cég szlogenjét (The Art of Spices) is továbbépítő kiadvány – a cég célpiacainak megfelelően magyar, angol és orosz nyelven. A 192 oldalas szakácskönyv két fő egységből épül fel: első fejezeteiben a legkorszerűbb táplálkozási alapismeretek illetve a legnépszerűbb fűszerek és fűszerkeverékek leírása kapott helyet, a második részbe pedig az ezen elveknek megfelelő, illetve a fűszereket is bátran használó receptek kerültek. A grill művészete mintegy hetven receptjét az M Profood Zrt. szakértői Csonka Gergővel, a villányi Sauska séfjével együtt alkották meg, különös figyelmet fordítva a helyi alapanyagokra, a szezonalitásra, valamint az elkészítési módok kíméletességére. 10_DBD_profood_AGM 11_DBD_profood_AGM 12_DBD_profood_AGM 14_DBD_profood_AGM 16_DBD_profood_AGM 18_DBD_profood_AGM 20_DBD_profood_AGM A grill művészete 2015. május 5-től kapható 7990 Ft-os ajánlott fogyasztói áron az alábbi forgalmazóknál: Atlantisz Könyvsziget, 1061 Budapest, Anker köz 1-3., www.atlantiszkiado.hu // Bookbistro // Buono Olívaolaj- és Tésztaszaküzlet, 1067 Budapest, Teréz krt. 9., www.buono.hu // Cookbooks.hu // Mono Art & Design, 1053 Budapest, Kossuth Lajos u. 12., http://monoartanddesign.tumblr.com // Rododendron, 1052 Budapest, Semmelweiss u. 19., http://www.rododendronart.com // Sauska Pincészet Villány, 7773 Villány, 048/10 hrsz, http://sauska.hu

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra