term ID:
parent cat ID:32
parent cat ID 1:
post ID:36578
category_32 #d3e60c

Agymenők: Okosabb vagy, mint apu?

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Agymenők: Okosabb vagy, mint apu?

Myreille - Publikálva:

Fejtörők kicsiknek és iskolásoknak. Az egyik legjobb úti játék, amelyet érdemes az autóban tartani, illetve borús, unalmas napokon előkapni.

Agymenők (HVG könyvek)

Agymenők (HVG könyvek)

Az Agymenők kártyacsomag nem tipikus kártya, sokkal inkább egy nagy legyezőre hasonlít. Az összefűzött kártyák nem hullanak szét, az autóban sem kell aggódni a leejtett lapok miatt, nem kell vacakolni a sorrendbe állítással, és nem foglalnak nagy helyet. A paklik felnőtt és gyerek kézben egyaránt kényelmesen elférnek. A kérdések és a válaszok egymást követő kártyán olvashatóak, így lehet úgy is játszani, hogy a válaszokat csak ellenőrzésként nézzük meg. A játék alapvetően párbaj, játszhatják gyerekek egymással vagy szülővel. Minden Agymenők dobozban két, összefűzött kártyapakli található, amelyről a párbajozók egymásnak olvassák fel a kérdéseket és ellenőrzik a válaszokat. A kérdések nem csak a tudást mérik – közel sem egy felelésre emlékeztetnek -, hanem tanítanak is, de leginkább szórakoztatnak, hiszen okosnak lenni menő! Csak halkan jegyzem meg, hogy a 10-11 éves gyerekeknek készült kérdések olykor még a felnőtteknek is fejtörést okoznak…
Agymenők (HVG könyvek)

Agymenők (HVG könyvek)

Agymenők (HVG könyvek)

Agymenők (HVG könyvek)

A kártyacsomagok korosztályonként differenciáltak, 5-6, 6-7, 7-8, 8-9, 10-11 számára készültek. A legkisebbek (5-6 évesek) Agymenőkje a képekre épít – hiszen ők még nem tudnak olvasni -, a többin a grafika csak színesíti a kérdéssort, amely a nyelvtan, a számtan, a történelem, a tudomány, a szabadidő, a szókincs, a geometria és a kultúra témaköröket dolgozza fel. A kártyalapon minden kérdésnél ikonnal jelölték, hogy melyik témakörbe tartozik, éppen ezért lehet úgy is párbajozni, hogy csak a számtan, a tudomány, a kultúra stb. témakör kérdéseit tesszük fel egymásnak. A figurával jelzett kérdések, a “tudós” kérdések, nehezebbek a többinél, nagy óriási siker, ha megválaszoljuk.
Agymenők (HVG könyvek)

Mintakártya a 10-11 éves gyerekeknek készült Agymenőkből. – Agymenők (HVG könyvek)

Agymenők (HVG könyvek)

Agymenők (HVG könyvek)

Agymenők (HVG könyvek)

A 10-11 éves korosztálynak készült kártyák több témakört dolgoznak fel, mert kicsiknek (5-6, 6-7 éves gyerekeknek) készültek. – Agymenők (HVG könyvek)

Az Agymenőkkel úgy érdemes játszani, hogy erősítse a gyerekek önbizalmát, mert nem csak az okos, aki tudja a helyes választ, hanem az is, aki úgy szívja magába a tudást, mint szivacs a vizet és akár egy játékos párbajból is új dolgokat tanul meg.

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra