term ID:
parent cat ID:32
parent cat ID 1:
post ID:36330
category_32 #d3e60c

A hős tűzoltókról: Repcsik 2. – A mentőalakulat

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

A hős tűzoltókról: Repcsik 2. – A mentőalakulat

Myreille - Publikálva:

A Disney belecsapott a lecsóba és milyen jól tette: gyerekfilmben a Thunderstruck nagyot szól. Modern hőseposz a tűzoltókról. Látni kell!

Repcsik - A mentőalakulat

Repcsik – A mentőalakulat

Először el se akartam hinni, majd egyre szélesebb vigyorral hallgattam az AC/DC megunhatatlan klasszikusát, a Thunderstruck-ot. A Repcsik második része, A mentőalakulat ekkor lopta be magát a szívembe végleg és teljesen.
Repcsik - A mentőalakulat

Repcsik – A mentőalakulat

Hiszek az egyszerű, jól kitalált történetekben és a Repcsik – A mentalakulat éppen ilyen, annak ellenére, hogy a felvezetése kicsit bonyolult. A különös (és sorsszerű) események semmi más célt nem szolgálnak, mint magyarázatot adnak arra, hogyan kerül a permetezőből lett versenyző a tűzoltó tanfolyamra. Persze, vannak olyan emberek, a moziban éppen mellettem ült egy, akik nem látták a Repcsik első részét, sőt, a Verdák két részéről is csupán csak olvastak – igen, nekik nincs gyerekük és eddig a művészfilmek világában éltek -, és nekik egyáltalán nem számít, mennyire gördülékeny a folytatás. De a többieknek igenis fontos!
Repcsik - A mentőalakulat

Repcsik – A mentőalakulat

Repcsik - A mentőalakulat

Repcsik – A mentőalakulat

Repcsik - A mentőalakulat

Repcsik – A mentőalakulat

A gyerekek érteni akarják a világot, érteni akarják, mit történik Rozsdással. Megijednek, amikor elromlik egy alkatrész, baleset történik, tűz üt ki, jön a főellenőr, bezárja a repteret, pedig hamarosan kezdődik a kukorica fesztivál, majd megkönnyebbülnek, amikor a régi permetező új tartályokat kap és elkezdődik a kiképzés. Rozsdást a veterán mentőhelikopter, Penge erdőőr veszi a „szárnyai alá”, hogy légitűzoltót faragjon belőle. Ebben segítségére vannak a csapattársak: Rigó, a romantikus lelkű oltógép, a komor és bölcs Szélvihar, valamint a mindig serény, bulldózerekből és markológépekből álló Lánglovagok oltóbrigád. Rozsdásnak azonban hamar rá kell jönnie, hogy a versenyzés csillogó világa után a tűzoltók életében jóval kevesebb szerep jut a rivaldafénynek és sokkal több a kemény, sokszor önfeláldozó munkának. Frissen szerzett tudására pedig nagy szüksége lesz, amikor a Dugattyúcsúcs Nemzeti Park lángba borul, ráadásul pont akkor, amikor egy fontos vendégekkel zsúfolt estély veszi kezdetét a közeli szállodában. A karakterek jól tipizáltak, szórakoztatóak, a párbeszédek pergősek, viccesek. A 3D-s látvány elképesztő, a jók nagyon jók, a mese pedig egy modern hőseposz beszélő járművekkel. Tényleg látni kell!

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra