term ID:
parent cat ID:32
parent cat ID 1:
post ID:60649
category_32 #d3e60c

Dr. Seuss: Kalapos Macska visszatér

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Dr. Seuss: Kalapos Macska visszatér

Myreille - Publikálva:

A Kalapos Macskát ismerjük, a Kalapos Macskát szeretjük. A Kalapos Macska mindig felfordulást csinál. Most is!

A Kalapos Macska visszatér már a hetedik Dr. Seuss könyv, ami magyarul megjelenik. Az előző hatot nagyon szerettük, így félelemmel vegyes várakozással nyitottuk ki a könyvet. Vajon most is olyan jó lesz, mint eddig? Tényleg van még egy történet a Kalapos Macskában?

 

A Kalapos Macskában megtudtuk, hogy a Kalapos Macska legjobban ahhoz ért, hogy bonyolítsa és összekuszálja a dolgokat, valamint minden rendes gyerek (vagy rendesnek látszani vágyó gyerek) rémálmaként felfodulást csinál, ha megjelenik.

Kalapos Macska visszatér

Sáriéknál most leesett a hó és anya azt a feladatot adta a gyerekeknek, hogy lapátoljanak. Lapátolnál is a havat serényen, ám megjelenik a Kalapos Macska és bevonul a házba. Elindul a problémalavina, a baj egyre fokozódik.

Persze, mindez rímkebe szedve, Szabó T. Anna (megint) zseniális fordításában.

A Kalapos Macskának viszont minden problémára van megoldása, igaz, hogy az gyakran még nagyobb problémához vezet. Közben kiderül, hogy mit rejt a Kalapos Macska jellegzetes piros-fehér csíkos kalapja és az is kiderül, hol lakik és mire jó a Vuum.

“Micsoda egy Vuum volt!” Daninak annyira tetszett, hogy első este kétszer kellett neki felolvasni a könyvet, majd azóta – másfél hete -, minden este ezt kéri esti mesének.

ui: Dani azt üzeni, hogy annál viccesebb nincs, mint amikor a Kalapos Macska tortát eszik a fürdőkádban, és nagyon jó ez a könyv.

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra