term ID:
parent cat ID:32
parent cat ID 1:
post ID:29751
category_32 #d3e60c

Mindenkiben van egy kis Turbó: Húzd a csíkot, csiga!

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Mindenkiben van egy kis Turbó: Húzd a csíkot, csiga!

Myreille - Publikálva:

turbo01

A héten kerül mozikba a Turbó című animációs film. A mozi vicces és bájos, nem csak a 6 éven felüli gyereknépség, de a szüleik is szeretni fogják. Játék is van!!! „A film a Turbó címet viseli – meséli David Soren, rendező –, de valójában két fivérről szól. Egyikük az álmodozó, a másikuk a realista.”

turbo02

A plakát

Turbo aprócska fickó, hatalmas álmokkal. Nem elégíti ki a tunya csigatempó és az unott piszmogás a paradicsompalántákon: az autóversenyek világába vágyik, és maga is száguldani akar. A többi csiga elnéző derűvel tekint rá, bátyja, Chet viszont aggódik érte. Chat elve, hogy lassan járj, tovább érsz, és attól fél, hogy Turbó sebességmániája katasztrófához vezet. Turbó először odahaza gyakorol, de nem igazán sikerül felgyorsulnia. Ez az anyatermészet parancsa, mutat rá szkeptikus bátyja, de Turbó nem csügged, és nekivág a nagyvilágnak, hogy valóra váltsa álmát. Lenyűgözve bámulja az országúton száguldó autókat, amikor hirtelen elkapja egy kamion menetszele. Egy sportkocsi motorházfedelére pottyan, ahonnan a propeller beröpíti a szívószelepbe, és egy kiadós nitrófröccs testének minden molekuláját átalakítja. A fura baleset 300 kilométeres sebességgel ruházza fel a kis csigát, aki immár úgy száguld végig Los Angeles utcáin, mint egy neongolyó. De még a turbófokozatra kapcsolt Turbó sem művelhet csodát egyedül. Szerencsére a sors megint közbeszól, mert Turtót és Chetet elkapja Titi, aki bátyjával, Angelóval egy tacobüfét üzemeltet. Titinek van mellékállása is: minden héten csigaderbit rendez, ahol nem hétköznapi csigák, hanem küzdelemre termett lábatlanok mérik össze erejüket és sebességüket. A versenyeknek a Starlight Plaza ad otthont, és Turbó itt olyan csigákkal találkozik, akik különleges, utcai mini-versenyautókra hasonlítanak. Ravaszak, nagyszájúak, és bár nem olyan gyorsak, mint Turbó, ugyanúgy megőrülnek a száguldásért. Turbó azonnal barátságot köt velük, és együtt indulnak nagy utazásra a győzelem felé.
turbo03

Turbó

turbo04

Turbó

Előzetes a filmből:

A Turbó bemutatója kapcsán a MozICom és a moksha.hu közös játékra hív benneteket. Remek ajándékaink vannak: 2 kulcstartó, 2 világítós fejpánt, illetve a Mattel jóvoltából egy Turbo játék 5 bábúval együtt, és nem kell mást tennetek, mint megválaszolni az alábbi kérdést. Melyik versenyen szeretne elindulni Turbó? A, Forma-1 B, Indy 500 C, Dakar Rally A játék időtartama: 2013. október 15 – 2013. október 28. A helyes megfejtéseket turbo@moksha.hu címre küldjétek és a levélbe írjátok bele a neveteket, címeteket és a telefonszámotokat. (Csak akkor tudjuk elfogadni a helyes megfejtést, ha név,cím, telefonszám is szerepel a levélben. Az adatok azért fontosak, hogy az ajándékok kézbesítése zökkenőmentes legyen. És mivel az egyszerű dolgokat szeretjük, ezért aki megfejést küld, hozzájárul, hogy a játék időtartalma alatt, az adatait megőrizzük.)

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra