Baranyai (b) András: Európai böngésző

Myreille

Budapest, Róma, Párizs, London, Amszterdam, Berlin. Városnéző és kulturális kalandozások Európában Baranyai (b) András zseniális képeskönyvében.
Hat város egyetlen délután alatt, majd újra és újra. Baranyai (b) András apró részletességgel és színes fantáziával rajzolta meg a városokat. A budapesti oldalpáron nem csak a Lánchíd, a Budai vár és a Szabadság-szobor látszik, hanem a sárga villamos és a sárga vízibusz is. Sőt, az utcán ott a rendőr, a kukás, Annipanni és Boribon, Bali bácsi és Doma, a nénik, akik hímzett terítőket árulnak, sőt még Puskás Öcsi is. De alapos szemlélődéssel felfedezhető pikáns utalást az állandóan feltúrt budapesti utakra valamint a fürdőkre és jó néhány magyar kutyafajtát is beazonosítható.
Róma, Párizs, Berlin, London, Amszterdam ugyanilyen. A kis herceg sétál az utcán, az ablakból Mona Lisa mosolyog, Audrey Hepburn és Gregory Peck robogózik a szűk sikátorban, a királynő hintóról integet, miközben a Beatles éppen átmegy a járdán és egy Trabantot gyorshajtáson kapnak… csupa szellemes és fontos részlet.
europai_bongeszo02
A városokhoz tartozó nevezetességeken és érdekességeken túl, minden tablón szerepel nemzeti zászló, rendőr, mesehős, utcazenész és a négy japán turista. Összehasonlíthatóak a közlekedési eszközök, a népszerű ételek és a híres fociklubok.
A könyvhöz kapcsolódóan született egy weboldal is, amely városok szerint feladatokat tartalmaz. Íme néhány példa:
Keress állatokat Londonban: mókusokat és lovakat!
Keress meseszereplőket! Hol van Mary Poppins, a londoni mackók, a Fehér Nyúl, Sherlock Holmes, a nyomozó, és a hivatalnok a Hülye Járások Minisztériumából?
Budapesten keresd meg a Csodaszarvast!
Hány macskát találsz Rómában?
Keress hangszereket Amszterdamban!
Párizsban keresd meg a híres hadvezért, Napóleont!
Berlin címerállata a medve. Hány medve van a képen? Számold meg!
Miközben a gyerekek elvesznek a részletekben könnyedén ragad rájuk a tudás és az ismeret. Az Európai böngésző azt erősíti bennük, hogy a világot felfedezni szórakoztató és ha ez elég fényesen ragyog bennük, akkor az unalmas órák és tankönyvek sem szegik majd kedvüket abban, hogy kíváncsiak legyenek és tanuljanak.

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra