term ID:
parent cat ID:32
parent cat ID 1:
post ID:29999
category_32 #d3e60c

Csukás István és Lázár Ervin meséi ekönyvtárban

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Csukás István és Lázár Ervin meséi ekönyvtárban

Myreille - Publikálva:

ekonyvtar

Anya, ma este is a telefonodról olvass mesét! Amióta azt látja a fiam, hogy sok ebookot olvasok, ő is ilyen “felnőttesen” akarja a meséket. Évekig tartott, mire rávettem magam, hogy ebookot olvassak. Mert a könyv illata, a súlya és a megsárgult lapokról visszaköszönő betűk, nem tűnt pótolhatónak. És mindig is nagy vágyam volt egy hatalmas könyvespolc a kedvenc könyveimmel. – A könyveim költözések miatt dobozokban vannak és ha eljön a kicsomagolás ideje, a 70%-a valamelyik könyvtárban fog kikötni. Nagyjából két éve, amikor okostelefonom lett – amúgy a fiam az okostelefont meglehetősen vicces kifejezésnek tartja -, rákaptam az ebookokra és azonnal függő is lettem. Szeretem, hogy a könyv mindig velem van, elfér a tenyeremben, bármikor – még egy sötét szobában is – olvashatom és a retikülöm nem ólomsúlyú. Egy idő után elkezdtem vadászni a gyerekkönyveket is ebook formátumban. Egyrészt mert így olcsóbb volt, másrészt mindig volt nálam könyv, amivel le tudtam kötni 3-5 éves gyerekem figyelmét. Szerintem nagyon fontos, hogy minden nap meséljek a gyerekeimnek. Természetesen, az ebookok mellett nagyon sok hagyományos könyvünk is van. Ilyet is, olyat is szoktam olvasni. Néha mesefüggő, néha kedvfüggő, melyiket választom, vagy választja a fiam. (Vicces kettősség, hogy a legmodernebb könyvformátummal régi emlékeim élednek fel, mosolygok boldogan pl. Csukás István meséinek nyelvezetén és adok alapokat a fiaimnak.)

mirrmurr

Csukás István: Mirr-Murr a kandúr

pompom

Csukás István: Pom Pom meséi

pompom2

Csukás István: Pom Pom meséi

Nem olyan régen akadtam a Digitális Irodalmi Akadémia gyűjteményére és ott a legnagyobb örömöt Csukás István digitalizált művei jelentették. A legnagyobb jóság! Itt van Süsü, a sárkány, Mirr-Murr, a kandúr, Keménykalap és krumpliorr, Itt a kezem, nem disznóláb!, Pintyőke cirkusz, világszám!, Pom Pom meséi, Sün Balázs, A téli tücsök meséi és még sok-sok gyerekkori kedvenc és egyik sem okoz csalódást. (Se nekem, se a fiamnak.) Ui: De felnőtteknek is akadnak itt jó olvasnivalók: Esterházy Péter, Faludy György, Jókai Anna, Parti Nagy Lajos Závada Pál stb.
foldrengésekszigetre

Fehér Klára: A földrengések szigete

lazar_hetfejutunder

Lázár Ervin: A hétfejű tündér

lazar_negyszogletukerekerdo

Lázár Ervin: A Négyszögletű Kerek Erdő

Lázár Ervin (A Négyszögletű Kerek Erdő, A hétfejű tündér stb.), Fehér Klára (A Földrengések Szigete, Bezzeg az én időmben, Mi szemüvegesek), Fazekas Mihály (Lúdas Matyi),  Petőfi Sándor (János vitéz, A helység kalapácsa) Antoine de Saint-Exupéry (A kis herceg) és Jules Verne (Nyolcvan nap alatt a Föld körül, Nemo Kapitány, A rejtelmes sziget stb.) meséi, regényei a Magyar Elektronikus Könyvtárban olvashatóak. Talán ez ismertebb gyűjtemény és borzasztóan régi és csúnya a megjelenése. Gyerekkönyvekért érdemes végignézni a Humán területek, Kultúra, Irodalom/Gyermek- és ifjúsági irodalom polcot, a többit pedig azért, mert mindenkinek akadnak – nekem bőven – klasszikus és érdekes olvasmányok, ami anno kimaradtak.

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra