Detektívek akcióban: Hová bújt? Keresd meg!

Myreille

Katherine és Gareth Lucas nem ismer határt állatságokban. Képesek zebrával, bogarakkal és elefántokkal telerajzolni egy-egy oldalt, majd ráadásként megspékelni némi rejtéllyel.

Hová bújt? Keresd meg! - könyvborító és egyben első feladatlap

Hová bújt? Keresd meg! – könyvborító és egyben első feladatlap/Látsz a képen egy leopárdot? És a kígyót is megtalálod?


A Hová bújt? Keresd meg! elméletileg a 4-8 éves korosztálynak tartogat szórakoztató kihívásokat, de családomon végzett tesztek alapján bátran kijelenthetem, hogy egyszerűbb feladatokkal már a 2,5 évesek megbirkóznak és a 39 fölöttiek is kihívásnak tekintenek “száz színes bogár” között két pókot megtalálni vagy éppen a sok pingvin között a hóembert. Olyan könyv, amit egy esős délután vagy egy hosszú várakozás során fel lehet csapni és szórakoztató böngészni. A kartonoldalak jól bírják a strapát, bátran lehet forgatni.
A könyvben megadott fejtörőkön kívül lehet újabbakat is kitalálni. Például a két és félévessel minden oldalon megkerestük az alvó állatokat. Ráadásul ez egy igen környezettudatos könyv: nem hagyták veszni a borítót és a belső borítót sem, mindkettő egy-egy feladatlap is.
Az utolsó oldalakon a megfejtések is láthatóak, de semmi értelme hátra lapozni, mert minél hosszabb a detektíves játék, annál nagyobb az öröm a sikeres találatnál. Az pedig már csak kellemes “mellékhatás”, hogy a feladatok megoldása során a gyerekek erősítik koncentrációs képességüket és figyelmüket.
Kedvcsinálónak íme egy oldal a "Hová bújt? Keresd meg!" című könyvből.

Kedvcsinálónak íme egy oldal a “Hová bújt? Keresd meg!” című könyvből./Megvan a két mókus? És a denevér? És a bagoly, amelyik alszik?


Érdekességek, receptek, könnyű és nehéz dolgok, iratkozz fel a hírlevélre is!

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra